Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району

Олексій Савченко: «Сьогодні у кожної об'єднанної громади є можливість вибудувати своє майбутнє»

21/12/2016

З цих слів голова Миколаївської обласної адміністрації Олексій Савченко розпочав зустріч з новообраними головами об'єднаних територіальних громад області. Він наголосив: «Ми готові допомагати, підтримувати, навчати, але у кожного з вас повинна бути державницька позиція. – Я вам раджу - дотримуйтесь законів, думайте перш за все про людей, про наповнення бюджету громади задля її розвитку. Впевнений, громади Миколаївщини будуть найбільш успішними в країні», - підкреслив очільник області. 

11 та 18 грудня в області пройшли чесні та відкриті вибори об’єднаних територіальних громад. Відтепер громади отримають всі повноваження та управлінський ресурс, передбачені Законами України. Перейдуть на інший рівень бюджетних відносин – напряму із державним бюджетом. В перерозподіл  коштів вже ні область, ні район втручатися не будуть.

«Завдання облдержадміністрації сьогодні – навчити новостворені громади користуватися наданими інструментами децентралізації.  Та довести, що об'єднані громади не тільки розпоряджатимуться грішми, а й самостійно відповідатимуть за місцеву інфраструктуру, а це стане найкращим тестом для гарного чи поганого господаря», - звернувся до голів ОТГ  Олексій Савченко.

На сьогоднішній зустрічі голови новостворених ОТГ поставили цілу низку питань, які для них наразі найбільш важливі. Вони стосувалися формування структури, бюджетних відносин, інфраструктури, юридичних та податкових відносин.

 

Всі новини →