Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Наповнення місцевих бюджетів – це спільна відповідальність жителів громади та фермерських господарств

15/06/2017

Тема земельного оподаткування на сьогодні є досить актуальною, бо наповнення місцевого бюджету, є запорукою спроможності місцевого самоврядування та основою стратегії розвитку будь-якої території.

Згідно із прийнятими змінами у Податковий кодекс ставка податку за земельні ділянки змінилася. Для сільгоспугідь, грошову оцінку яких проведено, ставка складатиме один відсоток від їх нормативної грошової оцінки. 

Перебуваючи з робочим візитом на території Шевченківської об’єднаної територіальної громади  голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко відзначила  що наповнення місцевих бюджетів – це спільна відповідальність жителів громади та фермерських господарств. Обласна рада, голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко, наполягаємо на обов`язковому підвищенні податку і наповненні місцевих бюджетів! Ставка розміром 1% повинна бути на території всієї області без виключення. Відповідні рекомендації ухвалено постійною комісією обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та соціального розвитку села.  Ви користуєтесь землею, а сплачені від користування нею податки підуть на розвиток об`єднаних територіальних громад!”

Баштанська міська рада

Всі новини →