Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району

Вшануємо славетне лицарство

11/10/2017

11 жовтня до Дня захисника України та Дня українського козацтва в Баштанській центральній районній бібліотеці було проведено подорож сторінками історії «Вшануємо славетне лицарство». 

На захід до бібліотеки завітали учні професійного ліцею разом з заступником директора по виховній роботі Оришакою Т.О., бібліотекарем Андреєвою. Н.І. та учні 9-А ЗОШ №1 разом з вчителем зарубіжної літератури Новосад К. А.

Ведучі заходу Ірина Озерова та Любов Штефан запросили учнів помандрувати козацькими стежками, відчути шелест козацьких знамен, брязкіт козацької зброї та перегорнути одну із героїчних сторінок історії нашого народу. 

Під час заходу учні поринули в минуле України, на Січ, на острів Хортицю - осередок козацтва на Дніпрі, ознайомилися з життям запорізького козацтва. Зацікавила присутніх розповідь про легендарних отаманів Богдана Хмельницького, Івана Сірка, Петра Сагайдачного, Дмитра Вишневецького (Байду).

З великим інтересом присутні переглянули відео «Запорізька Січ. Спадщина», мультимедійну презентацію «І оживає дух козацький» та прослухали українські пісні про козаків.

До бібліотечного заходу була оформлена книжкова виставка «Козацькій славі жити у віках», присвячена найбільш яскравим історичним постатям Війська Запорізького, їх державній діяльності. Учні також ознайомилися з книгами про історію виникнення козацтва в Україні, про славні козацькі традиції, побут і життя козаків на Січі.

Славна і багата історія нашого народу і ми завжди повинні пам’ятати, знати та вшановувати подвиги славних запорожців, степових рицарів, оборонців української землі.

Всі новини →