Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району

День обласної бібліотеки для дітей у Баштанській ДРБ

13/11/2017

В рамках проведення виїзного професійного дня «День обласної бібліотеки для дітей у Баштанській ДРБ» до районної бібліотеки завітали гості - провідні спеціалісти обласної бібліотеки для дітей імені Лягіна.

Під час професійної сесії «Бібліотека, що обслуговує дітей:  простір ідей для місцевої громади» фахівці методичного центру обласної бібліотеки надали консультації та практичні поради на такі теми: «Перспективи бібліотечного обслуговування дітей у світлі виконання Цілей сталого розвитку»; «Ярмарок інновацій: представляємо нестандартні ідеї на підтримку розвитку дитячого читання»;«Інтерактивні форми обслуговування читачів-підлітків»;  «Веб-простір бібліотеки в залученні дитини до читання».

В цей день співробітники Центральної районної бібліотеки провели семінар–нараду за темою «Планування та звітність бібліотек Баштанської ЦБС: поради фахівців», під час якого відбулося обговорення таких тем, як «Планування роботи та звітність сільських бібліотек–філій» (Боркова С.М., завідуюча відділом організаційно–методичної роботи) та «Переведення документів бібліотечних фондів Баштанської ЦБС на таблиці УДК» (Пікуль Т.В., завідуюча відділом руху фондів).

Не залишились осторонь заходів і маленькі користувачі районної бібліотеки, для яких гості  провели цікаві бібліобродилки «Полювання за козацькими скарбами» за участю  читачів  3 «Б» класу Баштанської ЗОШ №1. Діти були розподілені на чотири команди. Кожна команда обрала собі капітана і, отримавши маршрутний лист для виконання певних завдань, вирушила у захоплюючу подорож відділами бібліотеки. Так, пересуваючись з однієї локації до іншої, діти співали козацькі пісні, «варили» юшку та куліш, складали прислів’я, розгадували ребуси, поповнювали свій словниковий запас,  перевіряли свою фізичну підготовку, розшифровували таємне козацьке послання і малювали справжніх козаків. Учасники заходу  виявили  свої знання про козацтво.

Заходи такого рівня для бібліотекарів сільських бібліотек завжди цікаві і змістовні, особливо в період планування та звітності. Інформація, яку надали фахівці обласної бібліотеки актуальна, корисна та необхідна для подальшої роботи.

Всі новини →