Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

1 грудня - чергова річниця епохального Всеукраїнського референдуму

01/12/2017

Всеукраїнський референдум 1 грудня 1991 року став епохальною подією, що докорінно змінила історичну долю Українського народу.

На запитання «Чи підтверджуєте Ви Акт проголошення незалежності України?» громадяни майже одностайно дали позитивну відповідь, чим заклали надійний фундамент нашої суверенності.

Причинами такої високої політичної активності українців стали непохитна віра у свої сили і можливості та сформоване протягом багатьох століть прагнення до творення власної держави.

Вікова мрія Українського народу про незалежність знайшла політичне втілення, коли у демократичний і легітимний спосіб було нарешті покладено край радянському пануванню. 

Проте метастази колишнього СРСР і досі отруюють наше життя. Українці, які вважали, що навіки звільнилися від імперського минулого, нині змушені боротися проти спроб реваншу тоталітаризму.

Ще свіжі в пам’яті події, коли 1 грудня 2013 року сотні тисяч патріотів на знак протесту проти побиття студентів вийшли на Майдан Незалежності і вкотре продемонстрували, що ми — єдиний Український народ.

Як і 25 роки тому, Україна згуртована. Сьогодні ми зі зброєю в руках даємо відсіч зазіханням на здобуті незалежність, суверенітет і територіальну цілісність. Зовнішня агресія та наш європейський вибір спонукають до активних дій і перетворень. 

Уроки минулого та новітня історія переконливо доводять, що лише у єдності та злагоді запорука успіху. Щоденна праця кожного громадянина, звитяга наших доблесних захисників утверджують віру в нездоланність України.

Вітаємо вас, шановні земляки, із 26-ю річницею історичного всеукраїнського референдуму.

Слава Україні!

 

Перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій і повноважень голови райдержадміністрації                         О.Д.Славінський

Голова районної ради                                                       А.Л.Петров

Всі новини →