Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Правові сходинки «Людина в світі закону»

06/12/2017

Щороку, починаючи з 2008 року, в тиждень, що включає 10 грудня, в Україні проводиться Всеукраїнський тиждень права. 10 грудня, вся світова спільнота відзначає День прав людини на честь проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

6 грудня, в рамках проведення тижня права, в Баштанській ЦРБ відбулася зустріч із заступником начальника відділу Баштанського бюро правової допомоги Андрощуком Сергієм Олександровичем. Учасниками правових сходинок «Людина в світі закону» стали учні 11-А класу ЗОШ №1 разом з вчителем історії та правознавства Рясик Любов’ю Олексіївною. 

Сергій Олександрович розповів присутнім про послуги, які надає Баштанське бюро правової допомоги: надання правової  інформації, юридичні консультації, складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім процесуальних), представництво інтересів та допомогу в отриманні доступу до безоплатної вторинної правової допомоги.  Також ознайомив учнів з історією походження права та запропонував відео перегляд «Що таке права людини та їх історія». Школярі дізналися про цікаві факти з історії права.

Бібліотекар Змієвська Т.М. провела «Правовий бліц-турнір», «Юридичний словничок», «Правовий інтелектуальний штурм», під час яких учні активно проявили себе, відповідаючи на цікаві запитання.

В кінці зустрічі було проведено анкетування «Знай свої права та обов’язки» та всі присутні отримали інформаційні матеріали з правової освіти.

До заходу бібліотечні працівники підготували книжкову виставку «Закон та право для всіх єдині», на якій була представлена правова література для молоді з фондів центральної районної бібліотеки.

Всі новини →