Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

З ювілеєм, «РОКСОЛАНО»!

03/01/2018

28 грудня, напередодні новорічних свят, у Баштанській центральній районній бібліотеці відбулося ювілейне засідання літературно-мистецького клубу «Роксолана». Члени клубу та гості зібралися з нагоди 10-річчя його створення.

Привітати «роксоланівців» до бібліотеки завітали: міський голова І.В.Рубський та секретар міської ради Л.І.Луценко, працівники музичної школи, краєзнавчого музею, Будинку культури, районної газети «Голос Баштанщини» та творчі люди міста.

Відкрила засідання директор Баштанської централізованої бібліотечної системи Г.І.Борщевецька, яка привітала усіх з ювілеєм та зазначила, що клуб «Роксолана» - це своєрідна мистецька лабораторія, під впливом якої сформувалась поетична та мистецька творчість, розкрився талант багатьох членів клубу.

А розпочалося засідання з гімну клубу, написаного на слова Василя Шведова, музика Лариси Шулюк та Ігоря Османова.

Ювілей – це завжди підведення підсумків, це можливість оцінити пройдений шлях, згадати всіх, чий талант яскраво проявився у літературно-мистецькому об’єднанні «Роксолана». Ведуча вечора Ірина Озерова розповіла про історію створення клубу та творчі здобутки його членів. За 10 років у клубі було проведено близько ста засідань. З-під пера талановитих «роксоланівців» вийшло чимало творів, зігрітих душевним теплом, позначених індивідуальністю почерку. Завдяки плідній праці збагатилась їх творча палітра, змужнів талант, прийшло визнання не тільки на Баштанщині, а й за її межами. У їх творчому доробку вже 18 поетичних та 4 прозових збірок. На вірші членів клубу було написано близько 15 пісень. За роки існування клубу було відкрито 14 персональних творчих виставок. А спілкування у літературно-мистецькому клубі «Роксолана» - це чудова можливість поділитися своїми знаннями і враженнями, відпочити душею, знайти розраду від повсякденних одноманітних справ та турбот. Це цікаві зустрічі, пізнання прекрасного, відкриття чогось нового. Бо девіз клубу звучить так: 

«Почути незнане,

Побачить прекрасне –

Це - стимул, це – злет,

Це життя»

Згадали «роксоланівці» своє перше засідання клубу, яке відбулося в 2007 році. Це був літературно-музичний вечір «В романсі співає душа», де звучали чудові вірші, чарували звуки фортепіано, скрипки і гітари. Тому і на ювілейному засіданні клубу було вирішено відтворити деякі фрагменти того першого зібрання «Роксолани». І знову горіли свічки і звучали чудові і ніжні романси у виконанні Любові Курочкіної, Лариси Шулюк, Анатолія Грицюка та Олександра Сушицького. Живий звук, мерехкотіння спалахів свічок - все було як тоді, коли все ще тільки починалось... 

В приємній атмосфері творчості, щирості та зацікавленого спілкування продовжилося  засідання. За допомогою слайд-презентації Ірина Озерова провела екскурс «Клуб «Роксолана»: крок за кроком», під час якого всі разом перегорнули сторінки «роксоланівського» альбому та пригадали найяскравіші події з життя клубу. Слова вдячності бібліотечним працівникам за цікаву роботу клубу висловили члени клубу – Олександр Бондаренко, Галина Гавва, Василь Шведов, Алла Бондарєва та ін. 

Ювілей - це завжди усмішки та квіти, вітання, побажання та подарунки і, звичайно ж, гості, які залишили свої важливі справи та завітали до бібліотеки, щоб провести час у приємному, дружньому товаристві. Щиро привітали «роксоланівців» з ювілеєм міський голова І.В.Рубський, секретар міської ради Л.І.Луценко та вручили  гарні квіти. Цього вечора поповнився «музей» клубу чудовими картинами, які подарували майстри пензля Василь Шведов, Наталя Ракітіна та Алла Бондарєва.

Музичне вітання подарували працівники районного краєзнавчого музею – Олександр Полівода та Тетяна Саприкіна-Клименко. Чудові ліричні пісні прозвучали у виконанні Леоніда Каменєва. Привітали «роксоланівців» гарною піснею Валентина Стоянова разом з донькою Софією. Ще багато віршів-присвят звучало на вечорі від Василя Шведова, Володимира Гребьонкіна, Ірини Пшиченко, Ірини Лашко.

Окрасою заходу став чудовий театральний виступ працівників бібліотеки під назвою «Роксолана шукає таланти», який майстерно виконали Наталя Іщенко, Любов Штефан, Тетяна Змієвська, Людмила Шкарбан та Ганна Доник. (Відео виступу можна переглянути за посиланням: https://www.facebook.com/groups/bashtanka/).

У святковій, майже сімейній, атмосфері свято продовжилося новорічними посиденьками «Вже веселий Новий рік завітав на наш поріг», де звучали чудові поезії та пісні. Так сталося, що цього дня відзначала свій день народження член клубу В.В. Юрьєва. «Роксоланівці» щиро привітали свою колегу, яка у відповідь зачитала свої  вірші.

Багато цікавих новорічно-літературних конкурсів підготували працівники бібліотеки, в яких із задоволенням приймали участь всі присутні. Знову звучали музика, пісні, вірші, йшов обмін думками. За вікнами бібліотеки вже давно лягла вечірня сутінь, а в залі ще довго палахкотіла свіча творчості і талантів, які зібрала під своє крило мудра «РОКСОЛАНА».

Всі новини →