Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району

«Доступне житло»: держава і банки об’єднують зусилля

07/02/2018

У вівторок, 6 лютого, відбулося підписання Меморандуму між Державною спеціалізованою фінансовою установою «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» і ТОВ «Комерційний банк «Глобус».

Банк «Глобус» приєднався до урядової соціальної програми, яку адмініструє Держмолодьжитло, та пропонує пільгові іпотечні програми з першим внеском від держави для молодих українських сімей, які потребують підтримки. Компенсацію за кредитом від держави можуть отримати українці в усіх регіонах України на придбання, будівництво і реконструкцію житла.

Протягом 2017 року за допомогою державних і місцевих житлових програм, які адмініструє Фонд, забезпечено власним житлом 568 родин, тоді як 2016 року – 348 (зростання на 63%). У будівельну галузь України залучено 392 млн грн інвестицій, тоді як 2016-го — 227 млн: обсяги інвестицій зросли на 73%.

Зокрема, торік укладено 91 договір за програмою «Доступне житло». Зараз триває прийом документів громадян для участі в цій програмі у 2018 році.

Співробітництво Фонду з банками спрямоване на розширення кола осіб, які мають змогу сплатити частину вартості обраної квартири та мають підстави розраховувати на підтримку держави у сплаті іншої частини вартості житла.

З сайту Миколаївської ОДА

Всі новини →