Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

В Баштанці згадали в’язнів фашистських концтаборів

11/04/2018

11 квітня громадськість Баштанки на чолі з керівником апарату райдержадміністрації, виконувачем функцій і повноважень голови райдержадміністрації Олександром Гайдашом та міським головою Іваном Рубським вшанували пам’ять в’язнів фашистських концтаборів покладанням квітів до пам’ятного знаку на Пагорбі Слави з нагоди Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів.

У своєму зверненні до громади Олександр Володимирович підкреслив необхідність та значущість вшанування людей, які стали заручниками та жертвами агресії іншої держави. Окрім данини шани своїм землякам, пам’ятна дата надає можливість теперішньому поколінню ще раз пригадати невиправні та трагічні сторінки минулого задля запобігання безглуздої втрати людського життя в подальшому. «Саме в цей день історичне минуле нашої країни ще раз нагадує нам про страшні та трагічні події, котрі є наслідком завойовничої агресії іншої держави. Вшановуючи наших земляків сьогодні, ми маємо пам’ятати про невиправні втрати минулого задля недопущення подібного у майбутньому.

Нелегким та тривожним є наше сьогодення, тому в цей час складних змін перш за все необхідно зберігати спокій та дотримуватись здорового глузду, адже майже все, окрім найціннішого - людського життя, можна з часом виправити та повернути.

Єдність, стійкість та злагода у нашій громаді допоможуть пережити нам ці нелегкі часи і дадуть силу та наснагу витримати нелегкий час економічних складнощів та підтримку у боротьбі за єдність і незалежність нашої держави» - зазначив Олександр Володимирович.

Віктор Григорович Семененко, голова районної спілки в’язнів-жертв нацизму, нагадав присутнім ті страшні випробування, через які довелося пройти членам його громадської організації.

По завершенню покладання квітів, присутні відвідали районний краєзнавчий музей, де була презентована виставка з даної тематики.

Відео заходу можна переглянути за посиланням

 

Фото з сайту Баштанської міської ради

Всі новини →