Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району

Сотні баштанчан пройшлися пам’ятною ходою містом з нагоди 73-ї річниці Перемоги

09/05/2018

9 травня в Баштанці відбулася традиційна пам’ятна хода містом до Пагорба Слави, з нагоди 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні з покладанням квітів до Вічного вогню та пам’ятних знаків. Майже чверть містян цього дня пройшлися центральною вулицею міста. Ходу, за звичаєм, очолили ветерани АТО - Володимир Ревера, Олександр Чистяков та Ігор Іщенко, які пронесли Баштанкою Державний Прапор України.

Керівники району (Олександр Славінський, Анатолій Петров) та міста (Іван Рубський), депутат обласної ради Геннадій Рубський, директор ВО "Каскад" привітали ветеранів, учасників бойових дій, дітей війни та всіх учасників заходу зі святом.

Низько схиляємо голови перед пам’яттю мільйонів українців, які загинули у Другій світовій війні 1939-45 років: на її фронтах, в партизанському та національно-визвольному підпіллях, рухах опору, концентраційних таборах та на примусових роботах - наголосив у своєму виступі Олександр Славінський, перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій і повноважень голови райдержадміністрації. - Вони власною кров’ю загасили пожежу світової війни та зупинили нищівну ходу нацизму. Їх жертовний подвиг завжди буде непідвладним часу. 9 травня, День Перемоги, завжди буде червоним, як ці маки, що символізують пам’ять про всіх загиблих. Держава і народ тільки тоді мають майбутнє, коли вони спроможні надійно себе боронити.

 

Це – висновок з усієї нашої історії. Сьогодні військовослужбовці, які захищають східні кордони України, своєю сумлінною службою та відданістю Україні примножать славу своїх старших товаришів і своїх предків. Щохвилини та щомиті вони готові захистити наші родини, батьків і матерів, братів та сестер, рідні міста та села, захистити нашу з вами Україну. Вони гідні спадкоємці героїв Другої світової війни! Ви прийняли цей виклик долі й гідно захищаєте свою країну, суверенітет та територіальну цілісність держави, її незалежність. І, пам’ятаючи подвиг, наших ветеранів, які визволили Україну 73 роки тому, ми покажемо: ми перемогли окупантів тоді, переможемо і тепер, зазначив Олександр Дмитрович.

 

“73 роки відділяє нас від весни 1945 року. 9 травня назавжди закарбувалося в історії нашого народу як день національного тріумфу, перемоги величі братерства. На передовій та трудовому фронті всі українці наближали омріяну перемогу”, ‒ наголосив міський голова Іван Рубський. ‒ “День Перемоги над нацизмом – свято із сльозами на очах, бо занадто високу ціну заплатили за нього народи – десятки мільйонів жертв, скалічених доль, втрачених талантів, незагоєних фізичних і душевних ран. Немає на українській землі, у нашому місті родини, у літописі якої не залишила страшні сторінки та жахлива війна, відлуння якої болить нам і сьогодні”.

 

Після пам’ятної ходи та покладання квітів на Пагорбі Слави, традиційно, жителі та гості Баштанки відвідали краєзнавчий музей щоб в черговий раз оглянути фото та особисті речі своїх рідних - ветеранів, учасників Другої світової війни. Ознайомитися з давнім минулим рідного краю і його вже сучасною історією, в якій також на жаль присутня війна.

 

Фото з сайту Баштанської міської ради та спільноти "Баштанка" у соціальній мережі Фейсбук

Всі новини →