Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району

З нагоди Дня пам’яті жертв політичних реперсій

18/05/2018

18 травня керівник апарату райдержадміністрації Олександр Гайдаш та серетар міської ради Людмила Луценко поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам Голодоморів та політичних репресій з нагоди Дня пам’яті жертв політичних репресій.

Узаході взяли участь голови районної та міської громадських організацій ветеранів Лідія Василівна Андреєва та Ганна Станіславівна Зюзько, депутат районної ради Ігор Атаманчук, відповідальні працівники райдержадміністрації та міської ради, а також Баштанського краєзнавчого музею.

Звертаючись до присутніх, Олександр Володимирович нагадав, що саме сьогодні Україна вшановує пам’ять більше 200 тисяч депортованих татар з Кримського півострову в 1944 році: "Переселенню піддалися і старі, і жінки, і діти, цілі родини, більше чверті мільйона люду. Жахливий злочин, з цілої черги, від антилюдських проявів у часи сталінського режиму, війни та радянської влади".  - Практика застосування методів політичного терору є звичайною для деяких режимів і сьогодні. Так, на окупованих Росією українських територіях запанували репресії проти українців, кримських татар, усіх, хто вважає Україну своєю Батьківщиною. Багато людей пропали безвісти. Піддаються фізичним і моральним тортурам захоплені бойовиками українські військовослужбовці, добровольці, волонтери. В’язнями російського режиму стали Олег Сєнцов, Олександр Кольченко, Руслан Зейтуллаєв, Станіслав Клих та інші патріоти. Україна має стати заможною і квітучою в ім’я світлої пам’яті тих, чиїми життями написана наша історія, - наголосив Олександр Гайдаш.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять жертв політичних реперсій, а також жертв депортації кримськотатарського народу.

Після покладання квітів, учасники заходу завітали до Баштанського краєзнавчого музею.

Всі новини →