Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району

Бібліотечний захід до Дня Європи в Україні

18/05/2018

День Європи в Україні відзначається у третю суботу кожного травня. Започатковано цей день Указом Президента України з квітня 2003 року. Напередодні цього дня, 18 травня в Баштанській центральній районній бібліотеці відбувся інтелектуально – літературний круїз «Парад країн Європи». На захід завітали учні старших класів ЗОШ №1, ЗОШ №2 та користувачі бібліотеки.

Ведуча заходу Змієвська Т.М. розповіла присутнім про історію виникнення Європейського Союзу, про символіку ЄС та наголосила, що відзначення цього свята - це можливість для України долучитися до європейських цінностей. Присутні прослухали відео запис гімну ЄС «Ода до радості» та переглянули відео «Цікаві факти про Європу».

Учасники заходу приймали активну участь в інтелектуальних вікторинах: «Європейські перегони», «Знай про Європу більше», «Відгадай видатну особистість Європи». Із великим задоволенням присутні «будували» з одноразових стаканчиків видатні споруди Європи - Бранденбурзькі ворота, Ейфелеву вежу та Колізей. Під час заходу всі демонстрували свої знання та дізнавалися нову інформацію про країни ЄС.

Для користувачів бібліотеки було оформлено книжкову виставку «Книги європейських авторів», на якій були представлені художні твори європейських письменників. Користувачі мали змогу перегорнути сторінки творів В.Шекспіра, Й.В.Гете, Ф.Шіллера, О.Дюми, А.Камю, Ф.Рабле, Е.М.Ремарк та ін..

Завершився захід словами ведучої: «Ми – частина Європи. Цей день вкотре нагадує, що Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного з нас. Європа – це історичний дух України, це її майбутнє…».

Всі новини →