Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Краєзнавчий foot-квест до дня міста

19/09/2018

«Відкрий Баштанку в своєму серці» - під такою назвою 16 вересня Баштанська центральна районна бібліотека провела захоплюючий краєзнавчий foot-квест, присвячений 212-ій річниці від дня заснування нашого рідного міста.

Квест розпочався в містечку «Казка», де була святково оформлена «Бібліотечна альтанка», біля якої працювала книжкова виставка-експозиція «Баштанка – місто сонця і тепла». Мещканці міста, гості, учасники foot-квесту ознайомилися з такими краєзнавчими виданнями: «Історія міст і сіл Української РСР. Миколаївська область», «Дума про Баштанку», «Баштанський район – перлина степового краю», «Баштанщина – край необмежених можливостей», «Баштанському роду нема переводу», «Слава героям», «Завжди в бойовому строю», «Король баттерфляя», «Баштанський футбол» та інші. Присутні із великим захопленням перегортали сторінки прозових книг та поетичних збірок наших талановитих земляків письменників та поетів: Олександра Олександровича Сизоненка, Леоніда Мусійовича Кльосова, Оксани Смоли, Василя Шведова, Галини Гавви, Віктора Коваленка, Ірини Пшиченко, Степана Твердого, Діани Хижняк. В багатьох своїх творах вони з великою гордістю та любов’ю прославляють свій рідний край та оспівують неозорі південні степи, щедрі хлібодайні землі,  мужніх героїв і працьовитих хлібодарів.

Відкрив захід міський голова Іван Рубський, який привітав молодь з Днем міста, розповів про здобутки громади та побажав успіхів у виконанні завдань foot-квесту. З привітальним словом звернувся до молоді і перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій і повноважень голови райдержадміністрації Олександр Славінський.

Учасниками бібліотечного заходу стали учні старших класів загальноосвітніх закладів міста. Заклади представляли - команда «Невгамовні» БОЗЗСО 1-3 ступенів №1 разом з шкільним бібліотекарем Безручко Т.А., команда «Факел» БОЗЗСО 1-3 ступенів №2 разом з вчителем української мови та літератури Бурдейною О.П. та команда «Євродіти» Баштанської гімназії разом з вчителем зарубіжної літератури Воробйовою О.Ю. Ведуча заходу Шкарбан Л.Є оголосила умови проведення квесту та запросила команди представити свої девізи, а капітанів команд прийняти участь у бліц-турнірі. Гомерський Дмитро, Бабійчук Наталя та Гераков Микола правильно і впевнено відповіли на всі запитання та отримали перші завдання квесту, які були в кольорових кульках.

Квестори прийняли участь у цікавих перегонах вулицями міста. Учасникам необхідно було пройти маршрут, знаходячи історичні та культурні об’єкти та дати правильні відповіді на запитання, що стосувались історії нашого рідного міста, архітектурних споруд, видатних людей Баштанщини. Всі учасники заходу виявили чудовий рівень знань, які дозволили впоратись із завданнями квесту. А перемогу здобула команда «Євродіти» Баштанської гімназії, які не тільки найшвидше здолали маршрут гри, а й дали  правильні відповіді на конкурсні запитання.

Директор Баштанської ЦБС Ганна Борщевецька підвела підсумки foot-квесту та запросила міського голову Івана Рубського вручити головний приз команді-переможцю, дипломи та солодощі учасникам.

Під час квесту учасники мали чудову нагоду перевірити свої знання, проявити ерудицію, кмітливість, уміння працювати в команді.

Всі новини →