Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Час укладати колективні договори

30/01/2019

Керівникам, головам профкомів, трудовим колективам підприємств, установ та організацій Баштанського району та Баштанської міської ради

Управління соціального захисту райдержадміністрації звертається до керівників та голів профспілок підприємств, установ та організацій району усіх форм власності, які використовують найману працю із рекомендацією підвести підсумки виконання зобов’язань по колективних договорах 2018 року та укласти нові або подовжити дію укладених колективних договорів на 2019 рік.

Колективний договір є локальним нормативним актом, який у відповідності з чинним законодавством України регулює на підприємствах, в установах та організаціях усіх форм власності виробничі, трудові та соціально-трудові відносини, забезпечує соціально-правовий захист працівників, узгоджує інтереси працівників та власника або уповноваженого ним органу.

На виконання вимог ст.2 Законів України «Про колективні договори та угоди», ст.17 «Про підприємства в Україні», ст.11,12,15 Кодексу законів про працю України, ст.19, 20 «Про професійні спілки, їх права та гарантії  діяльності» керівникам, головам профкомів підприємств, установ та організацій Баштанського району незалежно від форм власності і господарювання, які використовують найману працю і мають право юридичної особи, необхідно:  

- розпочати двосторонні переговори по розробці колективних договорів та до 1 березня 2019 року укласти колективні договори на 2019 рік, або подовжити чинність діючих з відповідними змінами та доповненнями;

- в місячний термін після підписання сторонами колективних договорів провести реєстрацію їх в установленому  порядку в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації, але не пізніше 1 квітня 2019 року. 

При укладанні колективних договорів особливу увагу необхідно звернути на питання розвитку виробництва,  збереження робочих місць, своєчасної виплати заробітної плати, повне погашення її заборгованості, збереження та розширення соціальних гарантій, збереження здоров'я та безпечні умови праці. 

При проведені колдоговірної роботи необхідно забезпечити дотримання чинного законодавства та норм, встановлених Генеральною, галузевими, регіональними Угодами, використовуючи їх як мінімальні гарантії.

Звертаємо увагу, що ухилення від участі в переговорах щодо укладання зміни чи доповнення колективного договору, навмисне порушення строків переговорів, ненадання необхідної інформації законодавством передбачено адміністративну та дисциплінарну відповідальність сторін.

За консультаціями звертатися до управління соціального захисту населення райдержадміністрації (тел.2-74-68).

 

Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації                                                        Н. ЯКИМЧУК    

 

Всі новини →