Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Урочистості з нагоди 30 – ї річниці з дня виведення військ з Афганістану

15/02/2019

Афганська війна – пекло, крізь яке пройшли наші солдати і офіцери, виконуючи свій армійський обов’язок. Тисячі українських родин втратили рідних, пам’ять про яких назавжди у наших серцях… Наші воїни-інтернаціоналісти, братерство “афганців” вірні славним бойовим традиціям. З початку військової агресії на Сході вони одні з перших стали на захист України, стали наставниками для нашої молоді – це відважний приклад і зразок служіння народу та країні.

Сьогодні на території Миколаївської області проживає 2503 учасника бойових дій, які брали участь у бойових діях в республіці Афганістан, в тому числі – 417 осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Баштанська об’єднана громада на чолі з керівництвом  постійно тримає на контролі умови проживання воїнів – інтернаціоналістів, осіб з інвалідністю внаслідок війни, сімей загиблих воїнів та вирішуює питання щодо надання необхідної допомоги.

15 лютого  відбулись урочистості з нагоди 30-ї річниці з дня виведення військ з Афганістану. Участь у даному заході взяли виконувач функцій та повноважень голови райдержадміністрації Олександр Славінський, секретар міської ради Людмила Луценко. У своєму вітальному слові Олександр Славінський побажав ветеранам війни в Афганістані, членам їх сімей здоров’я, родинного затишку та благополуччя, душевного спокою, впевненості в завтрашньому дні та мирного неба над головою. А також в глибокій шані схилив голову перед пам’яттю тих, хто загинув.

Також присутніх привітала Людмила Луценко – «Сьогодні на території Баштанського району проживає 17 воїнів-інтернаціоналістів та 83 афганці, з них на території Баштанської міської ради проживає 11 воїни-інтернаціоналістів та 55 афганців і 3 вдови.

Схиляємо голови перед тими, хто пролив свою кров заради забезпечення миру. Ми завжди будемо пам’ятати всіх тих, хто не повернувся».

У рамках заходу керівники вручили  учасникам бойових дій у Афганістані Баштанського району та об’єднанної громади  нагороди.

Вітали присутніх колективи Баштанського міського будинку культури.

З сайту Баштанської міської ради

Всі новини →