Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Представники району взяли участь у засіданні Ради регіональого розвитку Миколаївської області

05/03/2019

4 березня делегація Баштанського району у складі освітян, медиків, представників культури та місцевого самоврядування, на чолі з першим заступником голови райдержадміністрації, виконувачем функцій і повноважень голови райдержадміністрації Олександром Славінським та головою районної ради Анатолієм Петровим, за участі міського голови Івана Рубського взяла участь у засіданні Ради регіонального розвитку Миколаївської області.

У завершальному засіданні Ради взяв участь Президент України Петро Порошенко, який поділився з присутніми переконанням, що країна має стати логістичними воротами в Європу. «І можливості Миколаївщини для того, щоб створити хаб з логістики – це є унікальні можливості», - додав Президент.

Так само Миколаївщина, яка на думку Глави держави є перлиною півдня країни, має всі умови для розвитку туризму. «Наша формула економічного розвитку гарантує, що кожен громадянин України на власній кишені має відчути реальне зростання економіки через зростання добробуту. Кожен з нас, починаючи вже з цього року, буде відчувати, що щомісяця життя змінюється, що бідність відступає», - наголосив Президент.

Олексій Савченко, голова облдержадміністрації, окреслив перед Президентом та присутніми головні аспекти Плану перспективного розвитку Миколаївщини на найближчі 3 роки, серед яких важливим є розвиток логістичної інфраструктури області (ремонт доріг, мостів, аеропорту, будівництво паромної переправи через Південний Буг тощо).

Іван Рубський мав змогу представити успіхи найбільшої об’єднаної громади Миколаївщини - Баштанської міської ради та повідомив, що саме завдяки реформі децентралізації влади громада отримала шанс на подальший розвиток. Іван Васильович озвучив амбітні плани Баштанської ОТГ щодо впровадження різноманітних об’єктів - від соціальної інфраструктури  та ремонту доріг до інкубатора підприємництва та промислового парку.

Олександр Славінський, спілкуючись з делегацією району по завершенню засідання, зауважив, що робота над впровадженням проектів, що увійшли до Плану перспективного розвитку району повинна починатися вже сьогодні з вивчення всіх супутніх питань: "Ми на зустрічах із населенням окреслили найголовніше, що турбує жителів району, тож маємо спільно включатися в роботу із впровадження наших планів".

Нагадуємо, що Баштанщина винесла на розгляд Ради регіонального розвитку Миколаївської області 26 проектів (з освіти, охорони здоров’я, культури та інфраструктури) орієнтовною вартістю близько 502 млн.грн

Всі новини →