Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

До 120-річчя народження славетного земляка

24/04/2019

Баштанська земля відома своїм героїчним минулим, цікавим сьогоденням, плідними здобутками та талановитими людьми, серед яких Заслужений художник Української РСР Григорій Овксентійович Довженко – уродженець села Полтавка (нині м.Баштанка Миколаївської обл.).

2019-й рік у Баштанському районі за ініціативи Баштанської міської ради оголошено роком Григорія Довженка. Сьогодні ми відроджуємо імена талановитих земляків, віддаємо повагу і визнання їхній творчості чи діяльності.

23 квітня у Баштанській центральній районній бібліотеці до 120-річчя від дня народження Довженка Г.О. відбулася краєзнавча година на тему «Григорій Овксентійович Довженко: художник, митець, монументаліст». Учасниками заходу стали учні старших класів Баштанської гімназії разом зі шкільним бібліотекарем І.А.Пальчиковою.

Присутні з цікавістю переглянули презентацію, присвячену життєвій і творчій долі художника-земляка, яку представила провідний бібліограф районної бібліотеки Іщенко Н.В.

Старшокласники переглянули рідкісні фото з архіву родини Довженків, ознайомились з роботами Г.О.Довженка завдяки інформації в мережі Facebook, представленій онукою Григорія Довженка - Клавдією Тарасівною.

Цікавим був перегляд відеоролика про «кам’яні вишиванки» Г.О.Довженка у Новій Каховці.

Провідним бібліографом було презентовано біобібліографічний нарис про відомого краянина, виданий Баштанською центральною районною бібліотекою.

Всі новини →