Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району

Перша хвилина миру...

08/05/2019

8 травня пізно ввечері десятки баштанчан пройшлися свічковою ходою Пагорбом Слави, згадуючи десятки мільйонів жертв Другої світової війни.

З лампадками в руках ходу очолили перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій та повноважень голови райдержадміністрації Олександр Славінський, міський голова Іван Рубський та секретар міської ради Людмила Луценко.

Звертаючись до присутніх, Олександр Дмитрович нагадав про те, що наше суспільсьтво з 2015 року разом із усією Європою вшановує пам’ять усіх загиблих у роки Другої світової війни: "Саме 8 травня відбулося закінчення бойових дій у Європі, коли нанцистська Німечччина підписала акт про свою капітуляцію перед антигітлерівською коаліцією". - З тих пір, рівно о 23:01 проводяться заходи, які європейці називають "першою хвилиною миру". Враховуючи те, що історія кожного з українців та українок, які воювали в Червоній армії, УПА, Війську польському, Французьких, Британських, Канадських збройних силах та армії США – це історія мужності й самопосвяти в ім’я спільної перемоги над агресором, в Україні віднедавна започатковано День пам’яті та примирення.

"Сьогодні ми вшановуємо пам’ять усіх загиблих у роки Другої світової війни. Про війну завжди говорити складно, тому що різні покоління оцінюють її по різному. Єдине очевидно — війна — це невимовний біль як окремих родин, які втрачають своїх рідних, так і величезна трагедія для народу. Важливо, щоб ці пам'ятні дні стали дійсно днями пам'яті, примирення та збереження загальнолюдських цінностей, таких як мир, тому що людське життя – священне", – зазначив міський голова Іван Рубський.

Учасники мітингу-реквієму організованою колоною з квітами та лампадками в руках пройшли до підніжжя меморіалу, поставивши запалені свічки, як символ незгасної пам’яті про героїв, хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв війни та поклали квіти до Меморіалу слави на знак пам’яті та шани полеглим у роки Другої світової.

Відео за посиланням https://www.facebook.com/bashtrda/videos/2174138689369752/

Всі новини →