Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району

СИГНАЛІЗАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ №16 щодо фітосанітарного стану сільськогосподарських угідь в господарствах Миколаївської області від 03.06.2019 року

07/06/2019

Проведеними обстеженнями встановлено, що на території Миколаївської області на просапних культурах відмічені осередки поширення гусениць метеликів чортополохівки. Триває активний літ метеликів.

За появи осередків гусениць посіви захищають рекомендованими для культур інсектицидами за відповідними технологіями. На присадибній ділянці рекомендовано механічне збирання гусениць та подальша локалізація їх. Слід старанно доглядати за посівами, передусім, не допускати їхньої забур'яненості і межуючих угідь, зокрема улюбленими чортополохівкою будяками.

Для захисту посівів сільськогосподарських культур рекомендовано проводити постійний моніторинг та вразі необхідності провести захисні заходи.  

При проведенні захисних обробок використовуютьсяпестициди згідно «Переліку пестицидів та агрохімікатів дозволених до використання в Україні», з дотриманням регламентів їх застосування.

Під час проведення захисних заходів потрібно дотримуватися правил техніки безпеки та керуватися Державними санітарними правилами ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві». 

Всі новини →