Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району

Психологічна мотивація до працевлаштування

14/10/2019

«Психологічна мотивація до працевлаштування»– саме так називався тренінг, що проводився для безробітних, які перебувають на обліку у Баштанській районній філії Миколаївського обласного центру зайнятості.     

Тренер – Клопова Лариса, надала безробітним можливість та інструмент самоаналізу, дати відповіді на головні питання: хто я, чого я прагну, куди мені далі рухатись. За допомогою цікавих вправ шукачі роботи змогли зазирнути в середину себе,  визначити ті сфери свого життя, які потребують розвитку та корекції. За допомогою психолога, клієнти центру зайнятості визначались із структурою своєї особистості – людина спрямована на результат, або та, яка хоче уникни проблем.  Розглядались шляхи набуття необхідних для успішного життя і діяльності рис характеру.  За допомогою вправи «Кола впливу» учасники заходу визначались із сферами свого впливу на власне життя  та оточуючий світ, можливостями його розширення, зокрема за допомогою пошуку ресурсів, серед яких: ресурси по місцю проживання, грошовий дохід, різноманітні співтовариства, родина, друзі та ін. 

Всі учасники тренінгу активно обговорювали кожну вправу, ділились своїм досвідом та проблемами. 

На останок, тренер дала механізм переведення проблем у завдання, за допомогою чого легко будуються конкретні цілі. Доповідач наголосила –що головне у пошуці свого шляху – виконання цілей та поставлених завдань,  побудова позитивного мислення, розширення кола спілкування та сфер впливу, упевненість у правильній життєвій позиції.

Всі новини →