Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району

Засідання «круглого столу» з особами з обмеженими фізичними можливостями

03/12/2019

3 грудня, в територіальному центрі соціального обслуговування управлінням соціального захисту населення було організовано засідання “круглого столу” з соціального захисту людей з інвалідністю. Засідання проводила заступник начальника управління соціального захисту населення Ольга Пришедько. Також учасниками «круглого столу» були голова міської ради Іван Рубський,  заступник головного лікаря з лікувальної справи Віктор Решетнік, начальник відділу обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області Алла Іванова, начальник відділу роботи з роботодавцями Баштанської районної філії Миколаївського обласного центру зайнятості Олена Кривенко, головний спеціаліст Баштанського відділення УВД ФССУ Ольга Великород, голова районної ради ветеранів Лідія Андреєва, голова районної Спілки інвалідів Валентина Товстенко, керівник гуртка «Молоді душею» Світлана Плужник, гості.

Розпочинаючи засідання “круглого столу” заступник начальника управління соціального захисту населення Ольга Пришедько наголосила, що належна увага людям з особливими потребами повинна приділятися щоденно. В своєму виступі вона  доповіла про стан соціального захисту інвалідів в Баштанському районі, проінформувала присутніх про соціальні виплати, послуги, надання санаторно-курортних путівок, дала роз’яснення законів, які стосуються прав людей з особливими потребами, надала консультації з проблемних питань. Ольга Олександрівна адресувала слова вдячності усім, хто постійно опікується питаннями осіб з інвалідністю, ініціативній громадськості, небайдужим, милосердним людям та запевнила, що керівництво району завжди відкрите до діалогу.

Голова міської ради Іван Рубський розповів про роботу, яку проводять органи місцевого самоврядування щодо забезпечення соціального і правового захисту осіб з інвалідністю.

Запрошені гості розповіли про зміни в пенсійному законодавстві, працевлаштування осіб з інвалідністю, забезпечення послугами, ліками за пільговою ціною, виробами медичного призначення. Відповівши на запитання, було запропоновано в індивідуальній формі додатково проконсультувати зацікавлених осіб.

В ході засідання “круглого столу” всі запрошені мали можливість висловити свою думку та окреслити коло питань, які потребують першочергового вирішення. Зокрема, своїми думками поділилися голова районної ветеранської організації Лідія Андреєва, голова районної Спілки інвалідів Валентина Товстенко та інші.

По завершенню заходу Ольга Пришедько подякувала всім присутнім за участь у “круглому столі” і зауважила,  що робота повинна бути системною і тільки сумісними зусиллями ми зможемо зробити життя людей з обмеженими можливостями таким, щоб ніхто з них не відчував себе не потрібним суспільству.

В кінці заходу осіб з інвалідністю було запрошено до солодкого столу. Присутні були вдячні за увагу і турботу до них. 

Управління соціального захисту населення

Всі новини →