Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району

Декада зайнятості осіб з інвалідністю

05/12/2019

До міжнародного дня людей з інвалідністю та в рамках «Декади зайнятості осіб з інвалідністю» фахівцями Баштанської районної філії Миколаївського обласного центру зайнятості була проведена низка  різноманітних  профорієнтаційних заходів, що  мали на меті привернути увагу до проблем даної категорії, зокрема реалізації їх права на зайнятість, підвищення конкурентоспроможності на ринку праці та забезпечення інклюзії і рівності в суспільстві.

Одним із таких заходів був круглий стіл за участю шукачів роботи з категорії осіб з інвалідністю, роботодавців району, та соціальних партнерів. Розглядались правові аспекти особливостей працевлаштування осіб з інвалідністю, право на відпочинок та інші соціальні гарантії; можливість створення спеціальних робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів; створення робочих місць для працевлаштування даної категорії шляхом надання фінансової допомоги підприємствам та громадським організаціям інвалідів за рахунок грошей Фонду соціального захисту інвалідів і т. ін.

Людина тільки тоді вважає себе повноцінною, коли стверджується у своїй потребі людям, тобто соціалізується. Більшою мірою це відноситься до осіб з інвалідністю, оскільки людина, що отримала інвалідність, залишається наодинці з труднощами. Украй важливо, щоб у цей важкий для себе час вона знайшла підтримку як в державних органах, громадських організаціях так і в родині.

Всі новини →