Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району

До уваги суб’єктів господарювання! На Миколаївщині проходить інформаційна кампанія щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин

28/01/2020

Відповідно до Конституції України кожен громадянин має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. Водночас, Конституцією України заборонено використання примусової праці, тобто найманої праці не забезпеченої захистом держави. В свою чергу Кодекс законів про працю України вказує на єдиний спосіб реалізації права на працю громадянами — укладення трудового договору на підприємстві, в установі, організації або з фізичною особою.

В рамках заходів щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі, тимчасового розміщування та організації харчування Управління Держпраці у Миколаївській області до 31 січня 2020 року здійснює інформаційну кампанію. Під час кампанії надаватиметься інформація щодо переваг офіційного працевлаштування, вимог належного оформлення трудових відносин, визначення умов трудового договору, які варто передбачати у кожному конкретному випадку, особливостей залучення до роботи неповнолітніх осіб, правил прийняття на роботу сезонних та тимчасових працівників, притягнення до відповідальності за використання незадекларованої праці. 

Посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області надаватимуть консультації  та роз’яснення стосовно застосування норм чинного законодавства у сфері праці на вулицях та ринках, у торгівельних центрах, закладах освіти та сфери послуг тощо.  

Користуючись нагодою, суб’єкти господарювання та громадяни можуть без остраху ставити питання інспекторам праці Управління Держпраці у Миколаївській області. Відомості, які отримують посадові особи під час спілкування будуть використані лише у статистичних та аналітичних цілях.

Прес-служба управління Держпраці у Миколаївській області

Всі новини →