Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Увага, важлива інформація

11/02/2020

Управління Держпраці у Миколаївській області повідомляє, що на виконання доручення Прем’єр-міністра України О.Гончарука щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами та  окремого доручення т.в.о. Голови Держпраці  І.Дегнери  з 10 по 21 лютого 2020 року на Миколаївщині проходитимуть заходи контролю щодо належного оформлення трудових відносин з найманими працівниками. 

Заходи держаного нагляду у сфері трудового законодавства здійснюватимуть інспектори праці Управління Держпраці у Миколаївській області як самостійно, так й із залученням посадових осіб органів місцевого самоврядування, Державної податкової служби, Пенсійного  фонду, Державної служби зайнятості, Держспоживслужби.

Нагадаємо, що з 20 по 31 січня 2020 на Миколаївщині відбулась масштабна інформаційна кампанія Держпраці, направлена на недопущення допуску до роботи найманих осіб без укладеного трудового договору. Інформаційними заходами охоплено близько 8 тисяч суб’єктів господарювання та 48 тисяч мешканців Миколаївщини. 

Важливо зазначити, що функція контролю є однією з адміністративних функцій. Контролювати - означає піклуватися про те, щоб усе відбувалося згідно з встановленими правилами. 

Контроль - це процес забезпечення досягнення визначеної мети, що включає коригування будь-яких виявлених при цьому відхилень.

З зазначеного, контроль за додержанням законодавства про працю можна сформулювати так:

процес забезпечення додержання однакових умов, зокрема визначених законодавством про працю, в діяльності суб’єктами господарювання всіх форм власності;

піклування про дотримання правових засад і гарантій реалізації громадянами України права розпоряджатися своїми здібностями до продуктивної і творчої праці.

Прес-служба управління Держпраці у Миколаївській області

Всі новини →