Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Баштанській райдержадиіністрації

27/03/2020

КОМІСІЯ
З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ  ТА  НАДЗВИЧАЙНИХ
СИТУАЦІЙ  ПРИ  БАШТАНСЬКІЙ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ
м. Баштанка, вул. Героїв Небесної Сотні, 37, тел. 2-71-40, 2-76-51

ПРОТОКОЛ № 5
 (Позачергове засідання)
 
«26» березня  2020 року                                                          м. Баштанка 
 
Головував:  Виконувач функцій і повноважень  голови райдержадміністрації,     
                      заступник голови райдержадміністрації Тетяна КАЛАШНІКОВА
Запрошені: (за  списком).
 
Початок проведення: 14.00                                            Закінчення: 15.00
Порядок денний:
 
1. Щодо переведення територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Баштанського раойну у режим діяльності в надзвичайній ситуаці, запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом  SARS-CoV-2 на території Миколаївської області.
 
(Калашнікова Т.О.,Барсегян А.А., Бондар О.М., Барашковський К.)
Заслухавши та обговоривши інформацію з цього питання,
 
КОМІСІЯ ВИРІШИЛА:
 
1. Інформацію прийняти до відома.
 
2. Перевести органи управління та сили цивільного захисту територіальної підсистеми у режим діяльності в надзвичайній ситуації згідно розпорядження Кабінету Міністрів України від 25 березня 2020 року №338-р. 
Строк: негайно.
 
3. Керівникам служб цивільного захисту відповідними наказами перевести спеціалізовані служби цивільного захисту у режим діяльності в надзвичайній ситуації.
Строк: негайно.
 
4. Усі карантинні обмеження, визначені Указом Президента України,  рішеннями Кабінету Міністрів України,  рішеннями районної  комісії  з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Баштанськії райдержадміністрації, продовжити на 30 днів
Строк: до 24 квітня 2020 року
 
5. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2020 року №239 про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" внести зміни до розпорядчих документів та заборонити  до 24 квітня 2020 р. роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів,  музеїв. бібліотек та інших культурних і розважальних закладів;
дитячих розважальних закладів, клубів, майданчиків, у тому числі спортивних;
фітнес-клубів, тренажерних залів, спортивних майданчиків та салонів;
усіх магазинів, крім продуктових та аптек;
торговельно-розважальних центрів;
промислових  та продуктових ринків; 
ресторанів, закладів громадського харчування, серед іншого у готелях, барів, клубів, кафе, дискотек, пабів тощо, крім: 
торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом, засобами зв’язку;
провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;
Строк: негайно на час дії карантинних обмежень.   
 
6. Визначити заходи та провести розрахунки щодо влаштування на території Баштанського району контрольно-пропускних пунктів (на в’їздах до населених пунктів) для виявлення осіб із підозрою на захворювання коронавірусом та проведення дезінфекційних заходів.
Строк: негайно на час дії карантинних обмежень.   
 
7. Встановити жорсткий контроль за проведенням дезінфекційних заходів у приміщеннях всіх об’єктів на території  Баштанського району. Зобов’язати власників  магазинів:
-  проводити обробку дезінфікуючими засобами приміщень. прилеглих територій.   
-  забезпечити перебування не більше 1 людини  на 10 кв.м. торгівельної площі, запровадити пропускний режим, за умови дотримання дистанції між ними не менш як 1,5 метра із встановленням спеціальних позначок.
-  забезпечити своїх працівників засобами індивідуального захисту ( масками, рукавичками,  дезінфікуючими засобами для рук).
- посилити  дезінфекційний режим, проведення вологого прибирання торгівельної площі з використанням дезінфікуючих засобів, забезпечити дезінфекцію торгових кошиків та візків, дезінфікуючі засобами для рук на вході в магазин.
Строк: негайно на час дії карантинних обмежень
 
8. Суб’єктам господарювання із реалізації продуктів харчування запровадити жорсткий пропускний режим на території Баштанського району із дотриманням фасування товарів, які не можливо додатково обробляти.   
Строк: негайно на час дії  карантинних обмежень.
 
9. Дозволити суб’єкту господарювання ЧП «Луцкіна О.В.» с. Мар'ївка, вул. Баштанська здійснювати, згідно договору, харчування працівників дорожної служби ПАТ «Броварське шляхово-будівельне управління №50» з дотриманням всіх санітарних та протиепідемічних вимог.
Строк: негайно на час дії карантинних обмежень.
 
10. Дозволити суб’єктам господарювання здійснювати торгівельну діяльність               
 ( товарами побутової хімії, господарчими та супутніми товарами) із дотриманням санітарно-гігієнічних норм та жорсткого пропускного режиму.
Строк: негайно на час дії карантинних обмежень.  
 
11. Продовжити у всіх населених пунктах району облік громадян, які терміново повернулись  на територію району у зв’язку з виникненням гострої респіраторної хвороби COVID-19;Голови міської та сільських рад.  Працівники Баштанського ВП ГУ НП України.     
Строк: негайно на час дії карантинних обмежень
.
12. Робочій групі із перевірки дотримання карантинних заходів у Баштанському районі здійснити комплексну перевірку об’єктів торгівлі та за порушення санітарних та протиепідемічних вимог складати акти щодо виявлених порушень. 
Строк: негайно на час дії   карантинних обмежень
 
13. Продовжити посилення проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з населенням щодо дотримання санітарно-гігієнічних норм і правил запобігання зараженню інфекцією за рекомендаціями Центру Миколаївського обласного
центру здоров’я Миколаївської обласної ради розробити, надрукувати і розповсюдити в місцях масового скупчення населення (ринки, великі підприємства, автовокзали, автостанції, залізничні станції, торгові центри, пасажирський транспорт та ін.) плакати, інформаційні аркуші, бюлетені, повідомлення. Для виготовлення друкованої продукції звернутись за допомогою, за необхідності, до керівників підприємств, установ усіх форм власності;
Строк: негайно на час дії  карантинних обмежень
 
14.  Продовжити до 24 квітня 2020 року максимальне обмеження
 пересування населення між населеними пунктами, ЗАБОРОНИТИ:
на всій території Баштанського району регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському сполученні;
– перевезення понад 10 пасажирів одночасно в автомобільному транспорті, в автобусах, які виконують пасажирські перевезення на території міста Баштанка та району.
Строк: на період дії карантинних обмежень          
15. Контроль за виконанням рішення комісії з питань техногенно - екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при райдержадміністрації щодо розглянутих питань на засіданні комісії, а також заходів відповідно до Плану оперативних заходів щодо запобігання занесенню та поширенню коронавірусу на території Баштанського району покласти, в межах повноважень,  на заклади охорони здоров’я, узагальнену інформацію надавати голові оперативного штабу щодо запобігання занесенню і поширенню на території Баштанського району гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV.
Строк: щоденно протягом часу  роботи оперативного штабу.
 
16. Питання стану проведення заходів спрямованих на запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 на території Баштанського району розглядати на засіданні оперативного штабу щодо запобігання занесенню і поширенню на території Баштанського району гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV.
Строк: щоденно о 9:00 протягом терміну  роботи оперативного штабу.

Всі новини →