Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Урочисті заходи до Дня Прапора України та Дня незалежності України

21/08/2020

21 серпня голова райдержадміністрації Олександр Славінський, заступник голови районної ради Микола Єрешко та міський голова Іван Рубський взяли участь в урочистому мітингу з нагоди Дня Державного Прапора України та Дня незалежності України. Слід зазначити, що захід вперше відбувся на площі Єдності біля нещодавно встановленої щогли з Державним Прапором України. Раніше цей захід проводився біля погруддя Великого Кобзаря українського народу Тараса Шевченка на розі вулиць Ювілейна та Героїв Небесної Сотні.

Вітаючи присутніх, Олександр Дмитрович нагадав про значимість синьо-жовтого стягу для кожного українця: "Сьогодні, традиційно на передодні Дня незалежності України, з любов'ю до України, з повагою до історії нашого народу, ми разом вшановуємо символ незалежної, демократичної та вільної держави - наш синьо-жовтий стяг". Наш прапор є символом надії, символом праці, краси та добробуту. Тож закликаю всіх з повагою нести в житті любов до нашої держави, до державних символів - зауважив керівник району.

Олександр Славінський привітав присутніх з прийдешніми державними святами та побажав, щоб життя кожного було багатим та яскравим, небо - мирним, а доля - щасливою.

Користуючись нагодою, зі святами присутніх також мали нагоду Іван Рубський та Микола Єрешко.

Існують легенди, що Державний Прапор народився із споконвічних народних мрій про волю. В тих думках золота барва символізувала врожайне поле та стиглу пшеницю, а синій колір – то знак безхмарно-чистого, спокійного неба над Україною. Поєднання синього та жовтого – втілена мрія українців про мирне, хлібне, заможне життя. Якби ми захотіли знайти для нашого прапора більш мирні кольори – не змогли б. Ніщо більшою мірою не символізує мир та спокій, ніж блакитна вись та жовте поле. Ми - мирний народ, але готові платити й платимо – кров’ю - за право жити під цим прапором, під цим небом і серед цих полів.

Кращі учні міських навчальних закладів поклали квіти до погруддя Тараса Григоровича.

Вихованці БДЮТ представили художні номери з використанням синьо-жовтих прапорців.
Фото Баштанська міська рада
 
 
 
Більше фото за посиланням
Відео заходу можна переглянути тут

Всі новини →