Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району

До Дня захисника України

14/10/2020

Сьогодні з ранку, у самісінькому центрі Баштанки - біля погруддя великого Кобзаря українського народу, за участі героїв-баштанчан, які пройшли через війну на сході нашої держави, відбувся урочистий мітинг з нагоди Дня захисника України.

Микола Предко, участик бойових дій, голова громадської організації учасників АТО Баштанщини, від усього серця привітав присутніх, а також всіх учасників АТО, волонтерів, батьків, а також тих, хто сьогодні захищає наш суверенітет на сході з чотирма святами, які відзначаються саме 14 жовтня - Днем українського козацтва, Днем захисника України, святом Покровою Пресвятої Богородиці та Днем заснування Української Повстанської Армії.

Олександр Славінський також привітав мужніх захисників та жителів району зі святами та побажав миру - нехай закінчиться ця кровопролитна війна, кордони країни стануть непорушними, а Україна стане процвітаючою, багатою та щасливою.

Далі учасники мітингу організованою колоною пройшлися пам'ятною ходою містом до Пагорба Слави, де поклали квіти до пам'ятника Героям Небесної Сотні та борцям за незалежність України.

Цьогоріч біля пам'ятника з'явилися щогли з прапорами - Державним Прапором України та Прапором українського визвольного руху - червоно-чорним. Вперше ці прапори піднято саме сьогодні учасниками АТО та учнями міської школи №2. 

Роман Бойко, заступник голови обласноі спілки учасників АТО, привітав присутніх зі святом та нагородив Семенія Юрія, Тіховського Олексія та Язловицького Артема відзнаками Миколаївської обласної ради. 

Учасники заходу вшанували пам'ять загиблих захисників хвилиною мовчання.

Відео за посиланням

Всі новини →