Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Патріотична година в центральній районній бібліотеці до Дня захисника України та Дня українського козацтва

16/10/2020

Патріотична година в бібліотеці.

    Щороку напередодні Дня захисника України та Дня українського козацтва в центральній районній бібліотеці було людно і гамірно. Звучали козацькі пісні, читались вірші-присвяти воїнам-захисникам, було багато гостей і учасників літературно-патріотичного дійства. На превеликий жаль, цього року через карантин бібліотека не  змогла так широко й святково відзначати ці державні свята. Але все ж таки патріотичну годину, з дотриманням усіх карантинних обмежень, в бібліотеці було проведено. Вона мала назву «Мужність і відвага крізь віки», і завітав  на неї учасник АТО, кавалер ордена «За мужність» 3 ступеня  Віктор Анатолійович Чернов разом зі своїм сином Віктором, який незабаром стане молодим солдатом, майбутнім воїном-захисником. Учасниками її були працівники бібліотеки та учні 3-Б класу ОЗЗСО № 1 з вчителькою Кругляк Наталією Дмитрівною. 
   Ведуча заходу Тетяна Сушицька провела екскурс у минуле української історії, розповіла про традиції,  життя та побут козаків, про Запорізьку Січ.  Учні дізналися багато цікавого про виникнення козацтва. Потім учасникам зустрічі було презентовано виставку-подію «Сила нескорених», на якій були представлені книги про історію козацтва та краєзнавчі видання, такі як: І. Тиктора «Історія українського війська», О. Яремчук «Козацька абетка», Т. Коляндрук «Загадки козацьких характерників», а також краєзнавче документально-патріотичне видання  Бориса Білика «Слава героям».
   Працівники дорослої бібліотеки підготували до заходу книжкову виставку «Козацькій славі жити у віках».  Всі присутні мали змогу ознайомитись з цікавою літературою, в якій розповідається про історію України, про козацьку епоху, яка надзвичайно багата подіями і героями. Серед представлених видань: «Козацька енциклопедія», «Історія українського козацтва», «Нариси військової історії України», «Україна в роки Другої світової війни». З великою цікавістю гості бібліотеки також переглянули краєзнавчі видання – «Баштанському роду нема переводу», «Слава героям», «Добровольчі батальйони», «Дороги війни», «Миттєвості війни». (По закінченню заходу цю виставку могли переглянути всі користувачі, які цього дня відвідали бібліотеку).
На завершення зустрічі до юних користувачів звернувся Віктор Чернов та побажав їм успіхів у навчанні та мирного неба. 
   І бібліотекарі, і діти щиро вітали гостя-захисника. Відбувся цікавий і корисний діалог, спілкування різних поколінь, які єдині в своєму прагненні бачити свою Батьківщину, свою Україну вільною і щасливою. 

Всі новини →