Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Привітали захисників Баштанщини

14/10/2017

14 жовтня – особлива дата для кожного українця. Відповідно до Указу Президента України у день великого християнського свята Покрови Пресвятої Богородиці ми вшановуємо захисників рідної землі. І це невипадково, адже так як Богородиця стала  Покровителькою для воїнів легендарної Української Повстанської Армії, так і сьогодні під її Покров стають новітні герої України. Усі ті, хто відстоюють незалежність і цілісність нашої держави. Впродовж останніх буремних подій ми є свідками справжнього героїзму та сили духу, який демонструють українські військові на Сході України. Мужність, самовідданість та віра цих українців надихають нас, додають сил та наснаги йти вперед та перемагати!

Нині Україні потрібні справжня козацька сила, патріотизм повстанців та щире прагнення миру нинішніх бійців, які захищають державу від ворога.        Святкування Дня захисника  України, яке відбулося в районному Будинку культури 13 жовтня 2017 року, засвідчило: боронити рідний край від непрошених чужинців сьогодні готові всі – від чоловіків різного віку у військовій формі, які  повернулися  додому  із зони АТО,  до хлопчиків і дівчаток в  козацьких одностроях.

 З теплими словами привітання до присутніх звернулися перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій і повноважень голови райдержадміністрації Олександр Славінський, голова районної ради Анатолій Петров, міський голова Іван Рубський та районний військовий комісар Сергій П’ятницький. 

«Переконаний, нам вистачить мужності, сили духу, взаєморозуміння та мудрості, аби зберегти Україну єдиною і незалежною. Наше завдання сьогодні – множити силу і могутність нашої Батьківщини і робити все можливе для збереження її цілісності, суверенності, недоторканості та подальшого соціально-економічного розвитку. Виконуючи свою роботу сумлінно, кожний з нас може внести свій внесок у благородну справу зміцнення добробуту і стабільності України», - зазначив у своєму виступі перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій і повноважень голови райдержадміністрації Олександр Славінський.

За проявлені героїзм, патріотизм і мужність під час виконання військового обов’язку та з нагоди Дня захисника України Почесними  грамотами районної державної адміністрації, районної та міської рад нагороджено 9 учасників АТО Баштанщини, .

Хвилиною мовчання, оголошеною районним військовим комісаром, присутні в залі вшанували пам’ять побратимів, загиблих на полі бою, тих, кого не дочекалися додому рідні, хто поклав своє життя заради захисту України.

 Завершилися урочистості святковим концертом, колективи районного Будинку культури подарували свої пісні і танці.

Всі новини →