Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району

Близько 900 демобілізованих учасників АТО та членів їх сімей оздоровлено цього року, - Олексій Савченко

04/12/2017

За рахунок коштів обласного бюджету за програмою «Турбота» на період до 2020 року передбачено оздоровлення та відпочинок демобілізованих учасників АТО та членів їх сімей. В цьому році на це виділено 2,7 млн грн, а відпочили близько 900 осіб. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олексій Савченко на своїй сторінці у Facebook.

Органи соцзахисту Миколаївщини уклали 200 угод на санаторно-курортне лікування учасників АТО - на суму 1,2 млн грн. Також існують домовленості між управліннями соцзахисту та санаторіями на лікування воїнів АТО до кінця поточного року на суму більше 950 тис. грн.

Очільник області зазначив, що на оздоровлення інвалідів з держбюджету на Миколаївщину також затверджені кошти. «Для оздоровлення інвалідів з держбюджету на Миколаївську область затверджено більше 2,9 млн грн (більше 350 путівок для осіб з інвалідністю, зокрема і для інвалідів-спинальників, та супроводжуючих осіб - 9 путівок)», - відмітив Олексій Савченко.

Всього на Миколаївщині проживає більше 60 тисяч осіб з інвалідністю, з них, зокрема: 4,6 тис. дітей, 1,1 тис. чол. - інваліди внаслідок війни та 39,7 тис осіб з інвалідністю загального захворювання та з дитинства. В свою чергу Олексій Савченко наголосив, що робитиме усе можливе щоб забезпечити на Миколаївщині підтримку людей з інвалідністю. «За дорученням Президента України Петра Порошенка у 2018 році я робитиму все від себе залежне, щоб забезпечити на Миколаївщині підтримку, гідні умови та рівні можливості для саморалізації людей з інвалідністю, їхню повноцінну участь у житті громади», - зазначив очільник області.

З сайту Миколаївської ОДА

Всі новини →