Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Швидко плине час, та пам’ять не згасає

13/12/2017

Районна державна адміністрація, районна та міська ради, Явкинська сільська громада, рада ветеранів, райвійськкомат з глибоким сумом сповіщають про смерть учасника бойових дій у другій світовій війні, ветерана праці – Федорчука Опанаса Яковича.

Федорчук Опанас Якович народився 18 травня 1924 року в селі Дубище на Хмельниччині. На його долю випало чимало випробувань: голод, війна, повоєнна відбудова народного та сільського господарства. З березня 1944 року по лютий 1945 року пройшов бойовий шлях командиром відділення 387-го саперного підрозділу у складі ІІІ Українського фронту. Але війна ‒ це не тільки подвиги й ордени. Війна «відзначила» Опанаса Яковича пораненням, після якого він був відправлений у шпиталь.

За участь у боях був нагороджений орденом Вітчизняної війни II ступеня, орденом «За мужність», медалями «За відвагу», «За бойові заслуги», «За перемогу над Німеччиною» та багатьма ювілейними. У мирний час працював у колгоспі «Зорі Кремля» комірником, завідувачем током, обліковцем.

Виростив і виховав трьох дітей, діждався онуків та правнуків. Завжди знаходився у вирі життя. Свій життєвий досвід передав молодим, користувався авторитетом серед односельців, був відповідальним і мудрим.

Приносимо свої співчуття рідним та близьким покійного. Доземно схиляємо голови, навіки прощаючись з ним.

Вічна йому пам’ять!

Всі новини →