Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району

Слово від Світла Оксани Смоли

07/02/2018

Сучасна бібліотека – це не тільки зібрання книжкових колекцій, але й величезний світ соціальних комунікацій для людей, об’єднаних пошуком знань. Сьогодні Баштанська дитяча районна бібліотека – це культурний центр, що забезпечує інформаційні потреби юних користувачів, враховує їхні інтереси і потреби при плануванні своєї роботи, а також проводить заходи «на замовлення» в рамках співпраці зі своїми постійними партнерами - навчальними закладами міста. Інформаційна підтримка навчального процесу завжди була і буде одним із головних завдань бібліотеки, а тим більше у 2018 році, який оголошено Роком української освіти.

Так, 7 лютого в дитячій районній бібліотеці проведено літературне знайомство «Слово від Світла Оксани Смоли», на який завітали учні 7-А класу ЗОШ №1 з вчителем Звьоздкою І.В. За допомогою слайдової презентації, в доступній для підлітків формі викладу, бібліотекар Шкарбан Л.Є. ознайомила юних користувачів з творчістю самобутньої талановитої авторки, нашої землячки О.М.Смоли.

Лейтмотивом творчості письменниці є рух до Світла, що задекларовано в назві однієї з її книг - роману-мозаїки «Рух назустріч Світлу».

Бібліотекар акцентувала увагу читачів на різноманітті і актуальності тем, правдивості художніх образів, створених письменницею, в прозі якої, незважаючи на драматизм буття, переможно звучать життєстверджуючі мотиви. З інтересом переглянули юні користувачі буктрейлери на книги О.Смоли, створені працівниками бібліотек-філій Баштанської ЦБС.

Увазі учасників заходу була запропонована книжкова виставка «Квітує талантами земля моя», на якій були представлені книги письменниці, а також декілька чисел часопису НСПУ «Дзвін», що регулярно друкує твори О.Смоли. 

Захід вийшов цікавим і змістовним, а юні користувачі відкрили для себе нове ім’я талановитої баштанської письменниці.

Працівники дитячої районної бібліотеки мають досвід проведення краєзнавчих заходів, підкріплений чималим інформаційним ресурсом і завжди відкриті до результативної співпраці в інтересах наших дітей.

Всі новини →