Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району

Екологічна акція в бібліотеці

20/04/2018

18 квітня в Баштанській центральній районній бібліотеці була організована екологічна акція «ЕКО – Я, ЕКО – ТИ, ЕКО – МІСТО!», присвячена Міжнародному дню Землі, який відзначається 22 квітня. 

В рамках цієї акції була відкрита бібліотечна екологічна «альтанка», в якій працювала книжкова виставка-інсталяція «Земля у нас одна». Видання, представлені на цій виставці, мають на меті поглиблювати знання про Землю та її біосферу, допомагати формуванню уявлення про сучасну екологію як науку, сприяти вихованню екологічної культури. Серед них: «Основи екології», «Екологія:Тлумачний словник», «Стежинами Червоної книги», «Транскордонні проблеми токсикології довкілля», «Зелена енциклопедія Миколаєва». Доповнювали та прикрашали виставку екібани та декоративні вироби, виготовлені руками користувачів бібліотеки.

В ході акції відбувся екологічний ерудиціон «За чисте довкілля», учасниками якого стали учні 10-А класу та представник ЗОШ №2  Н.М.Адрукайтес, користувачі бібліотеки та мешканці міста. Перед початком ерудиціону бібліотекар Змієвська Н.М. коротко розповіла про екологію – науку, що вивчає теоретичні основи охорони природи і раціонального використання її ресурсів, ознайомила з Червоною книгою України, інформувала про стан довкілля міста Баштанки. А потім учасники з великим задоволенням та інтересом мандрували екологічною стежинкою, де на них чекали цікаві зупинки: «Природнича», «Екологічна», «Квіткова», «Довкілля», «Подарунок Землі». Вони активно, кмітливо, логічно виконували різні завдання: викладали квітку «Що корисного я отримую від природи», відгадували загадки «Про природу згадай, відповідь давай», читали прислів’я та приказки про рослин та тварин, вигадували та малювали природоохоронні знаки, надавали друге життя предметам, які перестали бути потрібним та дарували планеті Землі свої обіцянки, щодо бережливого ставлення до природи. Непідробну зацікавленість у збереженні природної краси та юнацьку завзятість і широку фантазію проявили Цегельник Антон, Ус Катерина, Чега Анастасія, Бойченко Тетяна, Кожушко Лілія, Жукова Олена, Негода Ярослав, Жуляєв Денис. Своїми глибокими знаннями про навколишній світ здивував усіх присутніх наймолодший учасник ерудиціону Кострубський Михайлик, учень 4-А класу ЗОШ №1. На закінчення заходу юнаки та дівчата висадили квіти біля бібліотеки.

Всі учасники екологічної акції зеленими паперовими листочками прикрашали еко-дерево, на яких висловлювали свої побажання та пропозиції щодо збереження природи та покращення екологічного стану нашого міста. Серед побажань юних містян було: «Любити та плекати своє місто», «Висадити в нашому місті плантацію різнокольорових квітів-ірисів», «Сортувати сміття», «Використовувати сучасні очисні технології», «Не забруднювати водойми», «Не палити сміття», «Берегти дерева, квіти» та інші. Свої листки-побажання залишили на еко-дереві і користувачі бібліотеки та просто перехожі, які зацікавилися бібліотечною акцією: Л.Т.Кізілова, Ю.М.Ільків, І.В.Звьоздка, Л С.Шулюк, Л.О.Рясик та ін.

Учасники екологічної акції «ЕКО – Я, ЕКО – ТИ, ЕКО – МІСТО!» висловили спільну думку, що збереження довкілля залежить від кожної людини, тому захищати й оберігати природу - наш обов'язок.

Всі новини →