Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Патріотична година до Дня Перемоги в районній бібліотеці

08/05/2018

7 травня, до 73-ої річниці Великої Перемоги, в Баштанській центральній районній бібліотеці, в рамках патріотичної акції «Ви перемогли – ми пам‘ятаємо», відбулася патріотична година «Онукам – подвиги дідів в житті слугують прикладом величним», присвячена пам’яті вершителів великого подвигу, нашим дідам і прадідам, усім, хто боровся за честь, незалежність нашої країни, за майбутнє, за саме життя.

На захід до бібліотеки завітав ветеран війни Муляров Ростислав Георгійович, голови районної та міської організацій ветеранів війни і праці Андрєєва Л.В. і Зюзько Г.С., заступник голови районної громадської організації учасників АТО Олійник А.В., учасник АТО Чернов В.А., директор Баштанського краєзнавчого музею Требух О.О., учні 9-Б класу ЗОШ № 1 разом з учителем Пономарчуком М.В., учні 10-А класу ЗОШ № 2 з шкільним бібліотекарем Полянською І.В., партнери та друзі бібліотеки.

Зустрічаючи гостей заходу, бібліотечні працівники прикріплювали їм виготовлені власноруч червоні маки – символ памя’ті і перемоги.

У фойє районної книгозбірні працювала книжкова виставка-експозиція «Пам’ять жива», на якій була представлена велика добірка книг про події Другої світової війни. Доповнювали виставку світлини воєнних років, які документально засвідчували подвиг солдатів-визволителів. 

Єдині нев’янучі вінки – це вінки нашої пам’яті. Ведучі Озерова І.Г. і Шкарбан Л. Є. розповіли учасникам заходу про буремні роки Другої світової війни, про безстрашних воїнів, які грудьми стали проти шквалу війни  та про внесок Баштанщини в нашу спільну перемогу. В історії краю золотими літерами вписані імена земляків, які відзначені високим званням «Герой Радянського Союзу». Про їх життя і подвиги розповіла провідний бібліограф Баштанської ЦРБ Іщенко Н. В., яка презентувала набір фотолистівок із серії «Пам’ять жива», присвячений Героям Радянського Союзу – уродженцям Баштанщини та Героям-визволителям, які удостоєні цього звання за визволення населених пунктів Баштанського району. Набори фотолистівок були подаровані районній ветеранській організації, краєзнавчому музею, а також загальноосвітнім закладам міста.

Про те, як жилося нашим землякам в лихі часи окупації, цікаво й докладно, посилаючись на архівні документи, розповів директор краєзнавчого музею Требух О.О.

Родзинкою заходу стали виступи юних нащадків славних воїнів, учнів навчальних закладів міста, користувачів районної бібліотеки. Про свого прапрадідуся Михейкіна П.О. розповів учень 3-Б кл. ЗОШ №1 Денис Кірик, про прадідуся Непомнющого І.А. – учень 3-Б кл. ЗОШ №1 Богдан Непомнющий, про прадідуся Єгорова В.О. – учень 5-В кл. ЗОШ №1 Артем Єгоров, про прапрадідуся Бондаренка І.В. – учениця 2-А кл. ЗОШ №2 Катерина Ільків, про дідуся Кучеренка А.С. – учень 10-А кл. ЗОШ №2 В’ячеслав Кучеренко. З гордістю і повагою розповідали діти про бойовий шлях своїх дідів і прадідів, демонструючи присутнім їх нагороди і фотографії з сімейних альбомів. Про ветеранів війни Сушицького Ф. А. та Величка П. Й. розповіли учні ЗОШ № 2 Жукова Олена та Кравчук Катерина.

Зворушливим був виступ голови районної організації ветеранів війни і праці Андрєєвої Л.В. Щирими і теплими словами привітав дорогого ветерана Олійник А.В. Директор Баштанської ЦБС Борщевецька Г.І. звернулась до учасників зустрічі із закликом берегти пам’ять про подвиг солдатів-визволителів, свято зберігати сімейні реліквії часів війни та передавати їх нащадкам. Вона висловила глибоку вдячність поважному гостю – ветерану війни Мулярову Ростиславу Георгійовичу та вручила від колективу центральної районної бібліотеки квіти та подарунок.

На заході лунали пісні воєнної пори у виконанні партнерів бібліотеки – працівників  музичної школи Сушицького О.М. та Стоянової В.Г. та учасника літературно-мистецького клубу «Роксолана» Костенка В.С. Своєю авторською піснею привітав ветерана  і Олександр Полівода.

Емоційним було звернення до молодого покоління ветерана війни Мулярова Р. Г., який розповів про свої нелегкі життєві шляхи  та побажав всім присутнім миру і благополуччя.

Пам'ять загиблих воїнів всі учасники заходу вшанували хвилиною мовчання.

Під час проведення патріотичної години в бібліотеці працювала виставка-експозиція із фондів краєзнавчого музею, присвячена подіям другої світової війни.

Україна розпочала нову традицію вшанування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення. Подвиг героїв-переможців у цій жахливій війні непідвладний часу, як і наша щира та безмежна вдячність їм – людям, які виявили нездоланну мужність та незламність духу в боях за рідну землю.

Всі новини →