Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Незабаром розпочнуться жнива

13/06/2018

Незабаром розпочнуться жнива – гаряча пора для сільгоспвиробників, проте кожен з них думає не лише про те, як зібрати цьогорічний урожай, а й завбачливо дбає про якісне насіння, що забезпечить стабільний прибуток у майбутньому.

«Що посієш — те й пожнеш», — говорить мудра українська приказка. Саме так: від сорту, його потенціалу продуктивності та адаптивних можливостей майбутній врожай залежить приблизно на 50-60%. Яким повинен бути гарний сорт озимої пшениці? Морозо- та зимостійким, а також посухостійким насамперед. Має велике значення висока стійкість до вилягання та хвороб.

8 червня Управлінням агропромислового розвитку  Баштанської райдержадміністрації за запрошенням керівництва НВА «ЗЕМЛЕРОБЕЦЬ» (працює на ринку виробництва насіння більне 20 років) здійснено виїзд на поле озимої пшениці «Кольчуга», яке розташоване в с.Зелений Клин Баштанського району.

Завдяки тому, що насіння НВА «Землеробець» вирощене на території України, воно, на відміну від іноземних гібридів і сортів, має високі врожаї навіть на грунтах з невеликим запасом продуктивної вологи і впосушливі роки.

Сорт «Кольчуга» універсального типу використання, добре пристосований до вирощування як за звичайною, так і за інтенсивною технологією по кращих і масових попередниках, має високий потенціал врожайності, водночас краще від інших сортів витримує середні та низькі агрофони. Строки сівби оптимальні та пізні (з 15.09 по 15.10). Норми висіву 5,5-6,0 млн. схожих зерен на 1 га. 

За три роки випробування в мережі Дерсортовипробування врожайності сорту склала 59,8-96,4ц/га. 

Для зацікавлених осіб надаємо контакти ТОВ НВА «Землеробець»: вул..Мирна, 1а, с.Полігон, Жовтневий район, Миколаївська область.

e-mail:zemlerobec@mail.ru.

Телефони: (0512)237055; 0675155038. 

Начальник управління агропромислового розвитку Баштанської райдержадміністрації               Т.О.Калашнікова

Всі новини →