Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району

Під вогнем російських снайперів ніхто не відмовився, ніхто не сказав, що боїться – Президент про роботу українських рятувальників в Авдіївці

13/09/2018

Президент взяв участь в урочистостях з нагоди Дня рятувальника України, які відбулися в Маріїнському палаці. Глава держави наголосив, що «професія рятувальника користується шаною і повагою українського народу».  

«У мене на все життя перед очима приклад замерзаючої Авдіївки на початку 2017 року - в надзвичайно складних умовах, коли агресор хотів поставити на коліна 20-ти тисячне українське місто. Коли разом із представниками Збройних Сил, Служби безпеки України, інших силових підрозділів, ви рятували людей, які залишилися в 26-ти градусний мороз без тепла, газу, електроенергії. Рятувальники пішли відновлювати лінії електропередачі під снайперським вогнем російських найманців», - сказав Президент згадуючи героїзм українських рятувальників. «Ніхто не відмовився. Ніхто не сказав, що він боїться. Як на мене, це символ українського рятувальника», - додав Петро Порошенко.

За час протидії російській агресії загинув 21 представник рятувальної служби, а 38 отримали поранення. Присутні вшанували пам'ять героїв-рятувальників хвилиною мовчання.

Президент відзначив, що в останні роки суттєво зменшилася кількість надзвичайних ситуацій. «Хочу наголосити, що це відбувається під час війни, під час активізації терористичної активності держави-агресора. Це ще один доказ того, що країна змінюється і змінюється служба надзвичайних ситуацій», - відзначив Петро Порошенко, говорячи про зростання професійності і майстерності рятувальників та постійну увагу з боку держави до потреб Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Глава держави висловив щиру подяку особовому складу ДСНС за врятовані життя українців та внесок в забезпечення національної безпеки. Президент з нагоди Дня рятувальника України нагородив високими державними нагородами рятувальників, які проявили мужність та героїзм під час виконання свого службового обов’язку.

З сайту Президента України

Всі новини →