Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Творчість О.Сизоненка – історія степового українства

20/09/2018

20 вересня в Баштанській дитячій районній бібліотеці відбулись літературні гостини «Творчість О.Сизоненка – історія степового українства», присвячені вшануванню пам’яті славетного сина Баштанської землі, видатного українського письменника і публіциста О.О Сизоненка. На захід завітали учні 9- А класу ОЗЗСО №2 з вчителем Балдук Т.А.

Олександр Сизоненко присвятив свою творчість колисці власного дитинства – степу, людям степу, які засівають ниву збіжжям, а душі людські – добром і злагодою. З цікавістю слухали діти розповідь бібліотекаря про життєвий і творчий шлях письменника, адже краще за будь-якого автора розказують його твори. А в них мелодії степового безмежжя рідної Баштанщини і Новоолександрівки, і героїзм фронтовиків, і самовіддана праця корабелів та хліборобів.

Із задоволенням переглянули юні користувачі фільм «Білі хмари на тлі золотому», в якому звучать уривки з найулюбленішого роману О.Сизоненка «Білі хмари».

О.Сизоненко – неперевершений майстер художнього слова. Для його творів   притаманні здатність глибоко проникати  в духовний світ, у психіку героїв, малювати яскраві, життєво правдиві картини, перейняті авторськими переживаннями. 

В читальному залі дитячої бібліотеки працює книжкова виставка «Пишу, коли не можу не писати…», на якій представлена чимала добірка книг нашого земляка, а також буклети, бібліографічні нариси, що коротко знайомлять з життєвим і творчим шляхом видатного письменника.

Перечитуйте твори нашого письменника-земляка ще й ще раз, бо як сказав видатний український поет Б.Олійник: «…З другої половини XX століття українська словесність немислима без О.Сизоненка».

Всі новини →