Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

22 вересня - День партизанської слави в Україні

21/09/2018

22 вересня встановлено як День партизанської слави в Україні. З цієї нагоди, в переддень свята, перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій і повноважень голови райдержадміністрації Олександр Славінський спільно із заступником голови районної ради Миколою Єрешко, керуючим справами міської ради Ларисою Кононенко, головами районних громадських організацій ветеранів та в’язнів нацистських концтаборів - Лідією Василівною Андреєвою та Віктором Григоровичем Семененко у присутності представників трудових колективів райдержадміністрації, райооної та міської ради вшанували пам’ять членів партизанського руху у Другій світовій війні  на Пагорбі Слави у місті Баштанка.

"У цей день ми складаємо шану тим, хто не дожив до наших днів, і тим, хто через усе життя несе біль від ран, від втрати бойових побратимів, гіркі спогади про труднощі партизанських стежок. Вшановуємо сьогоднішніх героїв, які відстоюють свободу та незалежність країни у східному регіоні, доводячи, що мужність та звитяга наших земляків незламні у всі часи" - зазначив Олександр Дмитрович. - "Нажаль, низько вклонитися живим партизанкам нашого району вже неможливо – останні учасники партизанського руху Віра Гнатівна Силкіна та Аліса Петрівна Зелінська поховані на Лоцкинському та Мар’ївському кладовищі. Тому висловлюємо щиру подяку нашим шановним живим ветеранам війни за їхній подвиг та самовіддану працю у повоєнні роки, розуміння й батьківську підтримку у розбудові нашого краю".

Присутні вшанували пам’ять загиблих та померлих земляків хвилиною мовчання та поклали квіти до підніжжя стели воїнам-визволителям Баштанщини.

 

Всі новини →