Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району

До Міжнародного дня людей з інвалідністю

05/12/2018

У всіх країнах світу і в будь-якій групі суспільства є особи з інвалідністю, їхня кількість у світі є значною і продовжує зростати. Так до Міжнародного дня людей з інвалідністю хочеться ще раз привернути особливу увагу громадськості до актуальних проблем цих людей, захисту їх прав, гідності та благополуччя.

Щоб досягти своєї мети кожна людина перебуває в постійному пошуку, а досягнувши її, стає самодостатньою, розкривається як особистість та відчуває себе повноцінною частиною соціуму. Трудова діяльність для людей-осіб з інвалідністю є не тільки можливістю забезпечити своє матеріальне становище, але й фактом реалізації своїх здібностей. Тільки робота дозволяє громадянину поважати себе, підвищити особисту цінність та самоповагу, подолати розчарування та самотність, відчути свою неповторність та значущість.

Так, станом на 03.12.2018 в Баштанській районній філії Миколаївського обласного центру зайнятості перебуває на обліку 16 безробітних з інвалідністю. З січня 2018 року працевлаштовано 8 осіб даної категорії за професіями: підсобний робітник, охоронець, сторож, молодша медична сестра (санітарка), плодоовочівник, продавець непродовольчих товарів, слюсар-ремонтник, обліковець.

Яскравим прикладом віри в себе стає звернення безробітної Пелешкей Яни Олегівни до Баштанської РФ Миколаївського ОЦЗ з метою пошуку роботи. Більшість частини свого життя Яна Олегівна пропрацювала медичною сестрою та по закінченню договору була змушена залишитись без роботи. Вона продовжувала шукати підходящу роботу, і результат не забарився, бо хто шукає – обов'язково знаходить. Повністю змінивши свої погляди на професійне життя змінює його радикально. Сьогодні вона з задоволенням працює у ФОП Хомич О.В. продавцем непродовольчих товарів, відчуває себе потрібною і успішною.

Не затримався на обліку в службі зайнятості й Райда Дмитро Дмитрович, особа з інвалідністю передпенсійного віку. Через тяжку хворобу серця залишив свою професію водія. Вирішив, що краще працювати охоронником, ніж поповнювати ряди безробітних. За направленням служби зайнятості, був успішно працевлаштований на підприємство СТОВ «Агролан Плюс».

Завдяки активним заходам центру зайнятості та наполегливості в досягненні своєї мети можна відчути себе повноцінною особистістю сучасного соціуму. Успішні історії зайнятості осіб з інвалідністю додадуть впевненості іншим шукачам роботи, навчать оптимізму, віри в себе, цілеспрямованості та витримці.

Баштанська районна філія Миколаївського обласного центру зайнятості

Всі новини →