Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району

Мандрівка в книжкову країну

08/02/2019

Жодній людині любов до книги не дана від народження. Тому, щоб дитина полюбила її, потрібна серйозна робота всіх, хто займається навчанням і вихованням. У даній ситуації саме дитячі бібліотеки тактовно і зацікавлено можуть допомогти батькам, вчителям, вихователям і дітям, ознайомивши їх з кращою літературою, діяльністю та можливостями своїх бібліотек. 

6-го і 7-го лютого в Баштанській дитячій районній бібліотеці проведено екскурсії для дошкільнят під назвою «Запрошуємо у світ книги». Мета екскурсії полягала в ознайомленні з професією бібліотекаря, розвитку інтересу до читання, вихованні охайногоставлення до книги,  наданні перших порад, як користуватися бібліотекою у майбутньому, а найголовніше – викликати бажання стати активними читачами. Маленькі гості, а саме вихованці старших груп ЗДО №4 «Дюймовочка» з вихователем Змієвською Т.М., вперше завітали в чарівну оселю дитячої книги, яка не залишає жодну дитину байдужою. Тут їх зустріло розмаїття цікавих, яскравих книг та журналів. Новенькими палітурками книги посміхнулися до малечі та повели їх у чарівний світ принців та принцес, фантастичних пригод та мандрів. Книг тут, звісно, не бракує – енциклопедії, довідники, хрестоматії, збірки  казок таоповідань.

Працівники бібліотеки провели для малечі екскурсію гарними і затишними залами головної районної книгозбірні, ознайомили дітлахів з бібліотечними скарбами – книгами, різними за розмірами та дизайном, інтерактивними та періодичними виданнями. Діти познайомилися з правилами користування бібліотекою, жваво цікавилися книгами та журналами. 

Перше знайомство з бібліотекою для дітвори було незвичайним, загадковим і казковим.Усміхнені обличчя дітей та сяючі оченята свідчили про те, що екскурсія всім сподобалась, а бібліотечні працівники висловили надію, що їх маленькі гості стануть в майбутньому активними читачами.

Всі новини →