Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Афганістан далекий, який у кожній пам’яті живий.

13/02/2019

15 лютого Україна урочистовшановуватиме пам’ять учасників бойових дій на території інших держав, а також відзначатиме 30-ту річницю виведення радянських військ з Афганістану.

Афганська кампанія залишила невиліковну рану в душах і серцях тих, хто пройшов вогненними гірськими стежками, хто втратив друзів, синів чи батьків. 

13 лютого в Баштанській дитячій районній бібліотеці проведено годину вшанування «Афганістан далекий, який у кожній пам’яті живий», яку відвідали учні 8-А класу ОЗЗСО №1 з класним керівником Максимовою М.В. За допомогою мультимедійної презентації  дітям розповіли про військові події у цій країні, про героїзм наших бійців і про обпалене війною, перевірене і загартоване серед мальовничих та небезпечних гір чужої країни, військове братство. Юні користувачі уважно слухали розповідь бібліотекаря, а також  переглянули відео про Афганістан, відкриваючи для себе нові, ще невідомі їм сторінки історії.

В ході заходу дітей ознайомили з літературою, в якій висвітлюється тема афганської війни, представленою на книжковій виставці «Афган – моєї країни пам’ять і біль».Особливо зацікавила юних користувачів книга «Афган, прописаний у серці», адже вона докладно розповідає про учасників афганської війни – уродженців Миколаївської області.

У пам’яті нашого народу, у наших серцях Афганістан не забудеться ніколи. Спогади про нього – це урок для нинішнього і прийдешніх поколінь.

Всі новини →