Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району

Олександр Славінський: першочерговим завданням є відновлення доріг

15/02/2019

Як вже повідомлялося раніше, 14 лютого в залі засідань районної ради відбулося засідання Ради регіонального розвитку Баштанського району. У роботі Ради взяв участь заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Валентин Гайдаржи.

Валентин Васильович, відкриваючи засідання Ради,  акцентував увагу на тому, що "завдяки чіткому курсу Президента України Петра Порошенка на впровадження реформи децентралізації, громади вперше реально отримали законодавчо закріплені повноваження та широкі можливості для свого розвитку, підкріплені значними фінансовими ресурсами". При цьому він висловив упевненість, що сьогодні кожна громада вже відчула беззаперечні переваги децентралізації, а особливо це стосується вже об’єднаних громад, які отримали кошти, що допомогли їм розпочати вирішення тих проблем, яким до цього десятиріччями не приділялося належної уваги – освітлення вулиць, відновлення водопостачання тощо.

Перший заступник голови райжадміністрації, виконувач функцій та повноважень голови райдержадміністрації Олександр Славінський повідомив присутнім, що під час зустрічей із населенням Баштанщини щодо формування Плану перспективного розвитку Баштанського району на 2019-2021 роки громади висловлювали цілком ідентичні бачення розвитку власних населених пунктів, але найголовнішим із цих побажань залишається відновлення дорожнього сполучення. Хоч протягом декількох останніх років вдалося просунутися у ремонті доріг між населеними пунктами району, транспорте сполучення між більшістю з них потребує значного покращення. Жителі району розуміють, що відновивши дороги, буде відновлено і автобусне сполучення, що набагато спростить поїздку до районного чи обласного центрів. Адже райдержадміністрації, оголошуючи конкурси на пасажирські перевезення 3-5 разів на рік, не вдається залучити до надання цих послуг населенню приватних перевізників.

Валентин Гайдаржи, в свою чергу, запевнив, що ремонтні роботи на дорогах області продовжуватимуться і в цьому році. Сподіваємось, що незабаром відновляться капітальні роботи і на державній автодорозі Н-11 "Дніпро-Миколаїв", а також на дорогах місцевого значення, що фінансуватимуться із державного та обласного бюджетів.

Баштанський міський голова Іван Рубський оголосив, що ОТГ вносить до Плану перспективного розвитку Миколаївщини пропозиції із придбання дорожньої техніки, завдяки який громада власноручно займатиметься ремонтом доріг, що значно здешевить роботи, не залучаючи до цього підрядні організації.

Після закінчення Ради гості відвідали будівництво водно-спортивного комплексу, відділення невідкладних станів та будівництво Хоспісу Баштанської районної лікарні.

Фото з сайту Баштанської ОТГ

Всі новини →