Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Маємо повернути миколаївських корабелів додому - Президент про розвиток суднобудівної галузі в Миколаєві

04/03/2019

Президент Петро Порошенко під час участі у Раді регіонального розвитку Миколаївської області наголосив на перспективах розвитку Миколаївщині, зокрема суднобудівному потенціалі.

«Миколаїв – місто, де є «Зоря» - «Машпроект», яке нещодавно презентувало новий газотурбінний двигун потужністю 32 МВт і в якого точно немає аналогів в світі. Повернути маємо суднобудування в Миколаїв. Повернути миколаївських корабелів додому», - наголосив Глава держави.

Президент підкреслив, що всі регіони України мають розвиватись рівномірно, в країні не повинно бути периферії. За його словами, започаткована децентралізація дає нові можливості для розвитку громади. «Ми спробували знайти стандартну формулу, що має бути в селах, ОТГ, містах, районах, областях, щоб для всіх наших громадян були рівні можливості для розвитку», - розповів він.

За його словами, в кожній ОТГ за 4-5 років мають бути якісні дороги. Президент зауважив, що за п’ять років на розвиток дорожньої інфраструктури області вже спрямовано 3,2 млрд грн., а за два останні роки сума фінансування зросла в 4,5 рази – в 2018 році на дороги обласного і районного значення спрямовано 287 млн грн. «Ми далі будемо продовжувати цю принципову позицію, і будуть якісні дороги в кожній ОТГ», - запевнив Глава держави.

Окремо Президент акцентував увагу на водопостачанні. «За європейськими стандартами – а ми рухаємось в Європу – в кожному населеному пункті, де живе більше 3 тис. мешканців має бути центральне водопостачання. В Миколаївській області проблема води стоїть дуже гостро, і будемо ми спрямовувати кошти, щоб забезпечити водопостачання», - сказав Петро Порошенко.

За словами Глави держави, також має бути забезпечено якісне постачання електроенергії, бо в деяких селах через неякісні електромережі перебої в енергопостачанні, що не сприяє залученню інвесторів та забезпеченню належних умов для життя людей. «Ще нещодавно, згадайте, в 2014 році були віялові відключення електроенергії. І це було нормою. На сьогоднішній день мова йде не тільки обійтись без відключення, а надати якісну електроенергію», - додав він.

Президент акцентував увагу на необхідності побудови школи за новими стандартами, забезпеченні нової якості інтерактивного навчання – не лише першокласників, а як мінімум до рівня 6-8 класу.  Він також зауважив, що зусиллями правоохоронних органів було конфісковано кошти, вкрадені минулою владою, з них 6 млрд грн. спрямовано на сільську медицину. «Існують певні скептичні оцінки щодо перспектив сільської медицини. Будь ласка, хто не вірить, через рік подивитесь яким чином це змінить якість медичного обслуговування на селі. Це має вимірюватись врятованими життями», - зазначив Петро Порошенко.

Він також наголосив на важливості забезпечення Інтернетом: «Інтернет в кожному селі. І не лише в голови сільради чи лідера ОТГ. Інтернет – в амбулаторії, в школі, в дитячому садку... Коротше кажучи, де є світло, там має бути інтернет. Це можливість інтелектуального розвитку кожної людини, не тільки школяра. Це можливість  набуття нових компетенцій для молоді і не тільки", - зазначив Президент.

Глава держави також відзначив перспективи розвитку туризму в Україні. «В середньому в світі частка туризму у ВВП складає 10%. Зараз в Україні - 1,5%», - зазначив Президент, додавши, що і в Миколаївській області є унікальні об'єкти, які будуть цікаві туристам. Однак, для цього необхідні мережеві готелі, продовження модернізації міжнародного аеропорту Миколаєва. За його словами, вже завершенні переговори з японською компанією щодо будівництва нового мостового переходу через річку Південний Буг, завершено проектування. «Нарешті, треба припинити розмови і приступати до будівництва. Це не лише проблема Миколаївської області, а всієї України. Всі знають, що на Одещині побудували  трасу Одеса-Рені, але ж далі йде дорога, яка йде через всю Україну. І міст буде значним чином сприяти  якісній туристичній, бізнесовій інфраструктурі», - наголосив Петро Порошенко.

Окремо Глава держави відзначив боротьбу з бідністю, яка вже почалася, в тому числі завдяки монетизації субсидій, індексації пенсій та виплаті доплати у розмірі 2410 грн тим, хто отримує мінімальні пенсії. Він зауважив, що таких пенсіонерів лише в Миколаївській області 62 тис.

З сайту Президента України

Всі новини →