Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

До Дня пам’яті жертв політичних репресій

17/05/2019

17 травня у заході до Дня пам’яті жертв політичних репресій взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій та повноважень голови райдержадміністрації Олександр Славінський, перший заступник міського голови Володимир Драгуновський, працівники апарату міської ради та райдержадміністрації.

Учасники мітингу вшанували загиблих та поклали квіти до пам’ятного знаку. 

«В Україні щороку у третю неділю травня відзначається День пам’яті жертв політичних репресій. В цей день ми знову згадуємо жертв політичних репресій, які загинули від рук сталінських катів. Ми згадуємо тих, хто був ув’язнений у концтаборах або засланий у далекі безлюдні землі. Згадуємо знищених радянською владою священиків та вірян. Згадуємо розкуркулених селян, розстріляну інтелігенцію, закатованих патріотів. Тому ми повинні всі разом, як єдиний український народ, відновлювати свою історичну пам’ять.»,-зауважив Володимир Драгуновський.

По закінченню мітингу-пам’яті присутні були запрошені на тематичну виставку в міський краєзнавчий музей.

Протягом травня у школах, бібліотеках та музеях організовано й проведено низку заходів для учнівської молоді, громадськості. Виставки фотоматеріалів, архівних документів представлено для учнівської аудиторії для вшанування вічної світлої пам’яті людей, які постраждали від політичних репресій.

З сайту Баштанської міської ради

Всі новини →