Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району

Йдемо по світу в вишиванці

16/05/2019

Травень надзвичайно багатий на свята, серед них найдорожчі — День матері та День сім’ї. Поруч з ними крокує, ніби прикрашаючи й доповнюючи День української вишиванки. Відзначення Дня Європи в Україні — це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.

16 травня на площі Єдності баштанська громада відзначила День вишиванки та День Європи, захід організували та провели колективи БДЮТ та МБК.

Всесвітній день вишиванки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив’язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку й вийшовши у ній на роботу, в університет, школу чи садочок.

Вшановуючи національні традиції та цінності українського народу сьогодні представники організацій та підприємств міста, учнівська молодь, громадськість долучилися до заходів. Більшість працівників на роботу вийшли у вишиванках та національних костюмах. Деякі роботи створені самими працівниками, які отримують велике душевне задоволення від того, що вміють створювати власними руками гарні речі.

Розпочалось святкування урочистою ходою школярів у вишиванках по площі Єдності. Після покладання квітів до погруддя Т.Г. Шевченка на всіх чекав яскравий концерт.

З сайту Баштанської міської ради

Всі новини →