Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Заробітна плата в «конвертах» - робота без гарантії, майбутнє без пенсії

02/08/2019

З метою підвищення інформування громадян про переваги легальної зайнятості та попередження наслідків нелегального працевлаштування проводяться інформаційні заходи.

31 липня фахівці сектору з питань праці соціального захисту населення Баштанської райдержадміністрації - завідувач сектору Валерій Синюга та головний спеціаліст сектору Альона Шурдук спільно з заступником начальника Баштанського управління ГУ ДФС у Миколаївській області Світланою Бутучел, головним спеціалістом відділу забезпечення наповнення бюджету фінансово-економічного управління ГУ ПФУ в Миколаївській області Іриною Мельник, начальником відділу роботи з роботодавцями Баштанської районної філії Миколаївського обласного центру зайнятості Оленою Кривенко провели рейд по інформаційно-роз’яснювальній  роботі з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення з фізичними особами-підприємцями та найманими працівниками, які здійснюють підприємницьку діяльність в магазинах, кіосках, аптеках в місті Баштанка.

В ході проведеного заходу власників та найманих працівників поінформовано про вимоги чинного законодавства щодо законності ведення підприємницької діяльності. Робоча група роз’яснила присутнім про переваги легалізації заробітних плат та трудових відносин, їх взаємозв’язок зі страховим стажем та майбутньою пенсією.

Від працівників соціального захисту населення підприємці та наймані працівники отримали відповіді щодо відповідальності за порушення норм Кодексу законів про працю.

Фізичним особам – підприємцям, відвідувачам об’єктів торгівлі та аптек вручено пам’ятки щодо дотримання норм законодавства про працю та відповідальність за їх порушення, перехожим вручені буклети про переваги легального працевлаштування, залежність страхового стажу від сплати внесків.

Всі новини →