Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Козацька доба – велична сторінка України

10/10/2019

14 жовтня ми відзначаємо свято сили, мужності, відваги, свято воїнів, неперевершених Героїв і справжніх козаків – День захисника Вітчизни та День українського козацтва. В цей день також відзначається одне з найбільших церковних свят року - свято Покрови Пресвятої Богородиці.

9жовтня в Баштанській центральній районній бібліотеці було проведено подорож в історію «Козацька доба – велична сторінка України», бо саме козацтву належить особливе місце в історії України та в історичній пам'яті українського народу. На захід до бібліотеки завітали директор Баштанського краєзнавчого музею Требух О.О.,методист музею з питань охорони культурної спадщини Полівода О.Л. та учні професійного ліцею разом з заступником директора по виховній роботі Оришакою Т.О., бібліотекарем закладу Андреєвою. Н.І. 

Ведучазаходу Ірина Озерова провела екскурс у минуле української історії. Учні дізналися багато цікавого про виникнення козацтва, як зародилася Запорізька Січ, а також про славних українських отаманів – Дмитра Вишневецького (Байду), П.Сагайдачного, Б.Хмельницького, грізного отамана І.Сірка, П.Дорошенка та ін. 

Іззахопленням всі присутні слухали розповідь О.О.Требухапро історію виникнення козацтва південних регіонів України,про козацькі поселення Баштанщини.

Особливої яскравості бібліотечному заходу надали «Козацькі пісні» у виконанні Олександра Поліводи.

На завершення заходу учні прийняли участь у конкурсі «Козацький курінь».

Не забуваймо традиції свого народу, будьмо справжніми патріотами достойними славних лицарів, запорозьких козаків, оборонців рідної землі.

Всі новини →