Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району

Як малі козаки до бібліотеки ходили.

11/10/2019

11 жовтня, напередодні величних свят: Покрови Пречистої Богородиці, Дня українського козацтва та Дня захисника України в Баштанській дитячій районній бібліотеці проведено годину веселих випробувань «Як малі козаки до бібліотеки ходили», на яку завітали учні 5-А класу ОЗЗСО № 1 з класним керівником Костенком В.С.

Ведуча заходу, бібліотекар Сушицька Т.В. за допомогою слайдової презентації розповіла про славні часи козаччини, після чого запропонувала перейти до інтелектуальних та спортивних змагань. Всі учасники заходу розділились на два курені: «Козацька люлька» і «Козацька шабля», обравши курінних отаманів. Бібліотекарі запропонували дітям цікаві вікторини, а також рухливі ігри – кінну естафету, подолання смуги перешкод та інші веселі розваги, в яких вони продемонстрували свою спритність і кмітливість.

На завершення заходу працівники бібліотеки ознайомили юних користувачів з книжковою виставкою «Сила нескорених». На виставці представлені художні і науково-популярні видання, які цікаво і докладно розповідають про історію українського війська і козацтва зокрема. Особливу увагу учасників заходу бібліотекарі звернули на книгу О.Ковальової, О.Шарафанова, О.Добровольського «Миколаївщина козацька». Це унікальне видання, у якому вперше осмислюється козацтво на Миколаївщині як соціальна верства, що протягом століть була носієм, хранителем і виразником українства. Часові межі розповіді – від зародків козацтва до ліквідації Січі у 18 столітті. Книга буде корисною учням, вчителям та всім, хто цікавиться історією рідного краю. Щоб більше дізнатися про наших славних захисників радимо звертатися до історичних книг.

«Козацькі розваги» викликали хвилю позитивних емоцій у всіх учасників змагань. Такі захоплюючі заходи розвивають і розважають наших дітей, виховують їх свідомими своєї історичної спадщини, нащадками славних козаків.

Всі новини →