Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району

У Баштанці згадали події 75-річної давнини

28/10/2019

З нагоди відзначення 75-ї річниці визволення України від фашистських загарбників на Пагорбі Слави міста Баштанка відбулися традиційні меморальні заходи за участі керівника апарату райдержадміністрації, виконувача функцій і повноважень голови райдержадміністрації Олександра Гайдаша, заступника голови районної ради Миколи Єрешка, міського голови Івана Рубського, учасників АТО/ООС, голів районної та міської ветеранських організацій Лідії Андреєвої та Ганни Зюзько, заступника районного військового комісару Олександра Чистякова, керівників організацій та установ, делегацій трудових колективів та учнівської молоді.
 
Олександр Володимирович привітав присутніх із цією знаменною датою та побажав якомога скорішого завершення військових дій на сході нашої країни: "Перемога дісталася Україні великою ціною — мільйони українців віддали своє життя, захищаючи рідну Вітчизну, тисячі знищених міст та сіл. Лише завдяки мужності й героїзму наших співвітчизників, країна вистояла в смертельній боротьбі, відродилася з руїн і попелу".
 
Керівник апарату побажав ветеранам та всім жителям міцного здоров’я, довгих років життя, бадьорості духу, родинного затишку та мирного неба над головою. Нехай спокій та добро завжди живуть у наших душах і серцях, хай це світле свято додасть усім нам нових сил для здійснення наших задумів.
 
Сьогодні ми вшановуємо тих, хто зробив неоціненний внесок у перемогу в найжорстокішій і найзапеклішій війні. Ми не маємо права забувати про визволителів рідної землі, тих людей, які пройшли крізь найскладніші випробування, відстояли право людей на свободу, мир, врятували нашу країну та світ від фашизму. Наші батьки, діди та прадіди ціною свого життя виступили в далекому 1941 році на захист рідної землі.
 
Схожі виклики сьогодні постали перед Україною знову. Учасники антитерористичної операції на сході країни відстоюють право на незалежність та свободу. Свята справа для нас - відстояти мир та не зрушити з обраного шляху»  - зазначили у своїх виступах Микола Єрешко та Іван Рубський.
 
До слова були запрошені голови районної та міської ветеранських організацій, які в своїх виступах нагадали, якої ціною нам дістався мирний час на нашій славетній Україні. Закликали молодь цінувати Ветеранів, адже їх в районі залишилося лише 5 осіб і всі вони проживають на території Баштанської об’єднаної територіальної громади. Допомагати цим Героям, підтримувати і цінувати кожну хвилину їхнього життя, адже це для всіх нас - жива історія тих страшних подій! 
 
Керівники району та громада міста вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квііти до всіх пам’ятників та Вічного Вогню.

Всі новини →