Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

«Мої права — моє життя»

22/11/2019

В рамках проекту  «Мої права — моє життя» в Баштанській дитячій районній бібліотеці проведено турнір «Правовий світогляд»,оформлено книжкову виставку-рекомендацію «Права людини – понад усе» та презентовано буклет «Наші права – щасливе дитинство», створений працівниками дитячої бібліотеки.

На захід завітали учні 6-Б класу ОЗЗСО № 2 з класним керівником Кузівою О.М.

Бібліотекар відділу обслуговування Тетяна Сушицька  за допомогою мультимедійної презентації «Обов’язки та права – всьому голова» ознайомила дітей з основними положеннями Конвенції про права дитини, акцентуючи увагу юних користувачів на нерозривності прав і обов’язків. Учні з інтересом переглянули відео «Права та  обов’язки дітей», після якого відбулось жваве обговорення побаченого на екрані.

 

Важливим елементом успішного засвоєння знань з правознавства є використання різноманітних методів активізації дітей, в яких вони самі є активними учасниками заходу. Із задоволенням дві команди юних правознавців взяли участь у декількох конкурсах. Діти із задоволенням складали «Асоціативний соняшник», записуючи на його пелюстках свої мрії про Україну, гарно справились з завданнями «Правові знаки», дали правильні відповіді на питання бліц-вікторини та «Казкової правової вікторини». Чи не найцікавішими були завдання з «Розумного конверта» - «Правовий лабіринт» та «Якби ви були юристами…».

На завершення діти змогли перевірити набуті знання у грі «Чи знаєш ти зміст Конвенції про права дитини?» Захід виявився інформаційним, змістовним, динамічним.

Всі новини →